Facebook gasi shopping uživo

Facebook gasi shopping uživo, livestream koji tvorcima sadržaja dozvoljava prijenos uživo i prodaju proizvoda publici. Opcija će u penziju otići 1. oktobra ove godine, a Facebook kaže da je gašenje dio inicijative za prebacivanje fokusa na Reelse.

“Kako se potrošačke gledateljske navike prebacuju na kratki video, na Facebooku i Instagramu mijenjamo fokus na Reelse, Metin proizvod za kratke videe”, pišu iz Mete. V

Iako shopping uživo nestaje s Facebooka, on ostaje aktivan na Instagramu, objašnjava Verge.

Shopping uživo prvo je bio pokrenut u Tajlandu 2018. kao još jedan Facebookov potencijalni izvor zarade. Influencerima je ovaj alat omogućavao streamove u kojima prodaju proizvode, bilo putem njihove prodavnice ili prodavnica suradnika. Facebook je opciju isporučio široj publici 2020., u isto vrijeme kad je pokrenuo posvećenu karticu za shopping. Iako shopping uživo i dalje privlači klijentelu u Kini, ostatak svijeta na pokazuje istu razinu entuzijazma – čak je i TikTok objavio da u SAD-u i Europi gasi sličnu funkciju.

Gašenje shoppinga uživo demonstrira da Facebook sve više naginje prema formatu kratkog videa kojeg je popularizirala kineska konkurencija. Facebook čak razmišlja pretvaranju platforme u algoritmom pogonjen sustav – nešto slično TikToku. Sličan scenarij imamo i na Instagramu gdje su svi videi postali dio Reelsa.

Naglasak na Reelse podigao je zabirnutost kod brojnih dosadašnjih korisnika koje aplikaciju koriste za dijeljenje fotografija. Instagramov šef Adam Mosseri kometirao je nezadovoljstvo, a kompanija je kasnije odlučla ublažiti nagli korak prema ‘tiktokizaciji’.

pressmediabih.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Možda vas zanima