back to top

Glasine ukazuju da bi OnePlus mogao lansirati svoj novi Nord uređaj 1. aprila!

Očekuje se da pametni telefon dolazi sa Snapdragon 7 Gen 3 sistemom na čipu, koji obećava jednako dobre performanse za uređaj srednje klase.

Ukratko…

  • OnePlus će 1. aprila lansirati svoj novi pametni telefon Nord CE 4.
  • Uređaj će imati sistem na čipu srednjeg ranga, Snapdragon 7 Gen 3.
  • Uređaj će biti dostupan u dvije boje i mogao bi imati mogućnost punjenja od 100 W.

Svojevremeno su OnePlus pametni telefoni bili idealni i voljeni od strane korisnika jer su bili poznati kao takozvane “ubice perja”. To znači da bi za nižu cijenu korisnici mogli dobiti pametni telefon sa svim funkcijama koje bi inače bile samo na najskupljim pametnim telefonima. Vremenom se to promijenilo, ali bez obzira na to, OnePlus pametni telefoni se i dalje dobro drže, čak i njihovi uređaji srednjeg ranga. Ovdje dolazimo do nadolazećeg OnePlus Nord CE 4 uređaj!

oneplus nord ce 4

OnePlus je odabrao vrlo zanimljiv datum za najavu novog pametnog telefona, OnePlus Norda CE 4. Uređaj bi trebao doći na tržište 1. aprila, a prema saopštenju za javnost, imat će osmojezgreni Snapdragon 7 Gen 3 procesor , odnosno procesor koji je idealan za pametne telefone.srednja klasa.

OnePlus Nord CE 4 će naslijediti OnePlus Nord CE 3 5G i Nord CE 2. Uređaj će biti poznat kao još jedno pristupačnije rješenje za pametne telefone srednje klase. Snapdragon 7 Gen 3 trebao bi dati Nord CE 4 dobru prednost u odnosu na Snapdragon 782G SoC koji se nalazi u njegovom prethodniku. Procesor je prvi put najavljen u novembru i sadrži Kryo procesor sa jednim osnovnim jezgrom na 2,63GHz, tri jezgre performansi na 2,4GHz i četiri jezgra koja štede energiju na 1,8GHz.

OnePlus tvrdi da bi Nord CE 4 trebao donijeti povećanje performansi procesora za 15%, povećanje performansi grafičke kartice za 50% i povećanje uštede energije od 20% u poređenju sa Nord CE 3 modelom. OnePlus je objavio fotografiju na kojoj se vidi zadnji panel telefona sa trostrukom zadnjom kamerom. Osim toga, OnePlus je potvrdio da će CE 4 biti dostupan u bojama Dark Chrome i Celadon Marble.

Prema prethodnim informacijama, OnePlus Nord CE 4 bi mogao biti isti telefon kao OPPO K12, za koji se očekuje da će biti lansiran u Kini. Glasine su sugerirale da će telefon imati Snapdragon 7 Gen 3 procesor, a uz potvrdu OnePlus-a, izgleda da je ovo curenje tačno. Uz to, možete očekivati ​​da će Nord CE 4 doći sa punjenjem od 100 W. Nažalost, još uvijek ne znamo puno o ostalim specifikacijama telefona.

U međuvremenu, OnePlus takođe navodno priprema Nord 4, koji bi trebao biti pametni telefon višeg ranga u poređenju sa Nord CE 4.

Piše: DM

Objava Glasine ukazuju da bi OnePlus mogao lansirati svoj novi Nord uređaj 1. aprila! prvi put se pojavio na PC CHIP-u.
pcchip.hr

Možda vas zanima