Kako da zaštitite svoj mobilni telefon? (TOP 3 načina)

Pogledajte kako da zaštitite svoj mobilni telefon

Mobilni telefoni su postali deo nas, sa njima spavamo, sa njima se budimo, delimo dobro i zlo. Mnogi ih smatraju produženom rukom ili dodatnim mozgom koji razmišlja umesto nas. U današnjem svetu informacionih tehnologija mobilni telefoni omogućavaju gotovo trenutan transfer informacija što nam obezbeđuje da uvek budemo informisani a i da druge inforišemo o sebi.

Onda i ne čudi činjenica zašto pojedinci ove čudne naprave smatraju članovima porodice pa im čak i daju imena i nadimke, brinu o njima, oblače im raznobojne maske i futrole ne bi li se oni a i njihov ljubimac osećao bolje. S obzirom na realne situacije daćemo vam par saveta kako da zaštite svoj mobilni telefon ne bi li vam potrajao duže.

Kako da zaštitite svoj mobilni telefon?

Zaštitna stakla za ekrane

Jedan od najčešćih kvarova na mobilnim telefonima jeste pucanje ekrana. Najčešće se dešava da telefon držimo u zadnjem džepu i ne razmišljajući sednemo na njega i onda se kao iznenadimo kako je pukao ekran na telefonu. Takođe se desi da usled pada telefona ekran napukne mada u današnje vreme ne tako često jer su telefoni sve kvalitetniji a ekrani izdržljiviji. I kada se već to desi jedino rešenje da sačuvamo našeg ljubimca jeste zamena ekrana.

Pronalaženje adekvatnog servisa za zamenu ekrana može da bude noćna mora jer većina servisa koristi kineske delove, koje naplaćuju kao originalne. Drugo rešenje a i najbolje je preventiva. Jedina preventivna zaštita ekarana jeste posltavljanje zaštitnog stakla. Ovaj način zaštite ne remeti funkcionalnost telefona a i dosta je jeftiniji nego što je zamena ekrana.

Maske za mobilne telefone

Ogrebotine na mobilnim telefonima su česta pojava. Skoro i da ne postoji telefon koji nema niti jednu jedinu ogrebotinu na kućištu. Ali ako hoćete da vaš telefon ostane besprekornog izgleda i nakon nekoliko godina korišćenja onda ga morate obući u neku fensi masku ili futrolu za mobilni. Pored toga što štiti od ogrebotina vašem telefonu daje potpuno novi izgled. Maske za telefone su dostupne za sve modele i veoma su povoljne što znači da vaš mobilni telefon može imati novi imidž za samo 500 dinara.

Ova vrsta zaštite mobilnih telefona je najbolja ukoliko nameravata da nakon koršćenja telefona želite da ga prodate. Dobićete znatno bolju cenu upravo zbog maske za telefon koja je sačuvala vaš telefon od ogrebotina.

zaštitite svoj mobilni telefon
Kako da zaštitite svoj mobilni telefon? (TOP 3 načina)

Zaštita podataka na mobilnom telefonu

Pored zaštite telefona od pucanja ekrana i ogrebotina na kućištu veoma je važno da sačuvate podatke sa vašeg mobinog telefona i da obezbedite pristup tim podacima. Najosnovnija zaštita podataka na telefonu je povezivanje vašeg telefna sa nekim od cloud sistemaima. Za Android telefone tu je Gdrive, zatim Microsoft One Drive i drugi cloud sistemi koji obezbeđuju besplatno skladištenje određene količine podataka na svom serveru.

Za Iphone tu je Icloud kao standardni cloud servis koji pruža iste mogućnosti kao i Android servisi. Dovoljno je da se povežete sa nekima od njih i sinhronizujete memoriju telefona sa Cloud-om kako bi se vaši podaci automatski skladištili na ekternom serveru čuvali na njemu u slučaju da dodje do iznenadnog brisanja podataka ili krađe telefona. Od krađe telefona se može zaštiti na više načina u zavisnosti od željeniog stepena sigurnosti.

Ovi saveti mogu produžiti veka vašem najboljem prijatelju a vama smanjiti troškove popravke ili kupovine novih uređaja.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Možda vas zanima