back to top

Kako instalirati Viber na android telefon

Postoji nekoliko VoIP aplikacija (VoIP je skraćenica za internet telefoniju) za Android koje vam omogućavaju besplatne pozive putem internetske veze, bilo koristeći Wi-Fi ili podatke. Jedna od najpopularnijih VoIP aplikacija je dobro poznati Viber. Viber aplikacija ne zahtijeva korisničko ime i lozinku. Koristi broj vašeg mobilnog telefona i integrira ga u vašu listu kontakata. Uz Viber, lako je postaviti i upućivati ​​pozive. Danas ćemo se pozabaviti instalacijom ove univerzalno popularne aplikacije i odgovoriti na vaše pitanje: “Kako instalirati Viber na Android telefon?”

Aplikacija Viber bila je vezana za iPhone 2. Pokrenuta je u decembru 2010. godine, s namjerom da parira neprikosnovenom Skypeu u to vrijeme. Prva verzija prilagođena Android platformama pojavila se u svibnju 2011. godine, s ograničenim uzorkom od 50.000 korisnika, a konačno je objavljena i neograničena verzija 19. jula 2012.

Šta vam je potrebno da instalirate Viber aplikaciju

Viberu je potreban kompatibilan i sistemski podržan pametni telefon, tablet ili drugi uređaj sa Android platformom. Većina Android uređaja je kompatibilna, ujedno i najbrojniji na listi podržanih modela. To je zato što je Android otvoren operativni sistem u smislu hardverske integracije i razvoja softvera.

Viber također zahtijeva Wi-Fi ili mobilnu mrežnu vezu (prijenos podataka). Uz Viber aplikaciju, možete upućivati ​​pozive preko Wi-Fi mreže, kada ste kod kuće i u kancelariji, kao i putem mobilnih podataka za pozive u pokretu.

UPOZORENJE: Ako imate ograničen broj megabajta za korištenje unutar paketa, može vam se dodatno naplatiti svaki MB podataka koji koristite za pozive i poruke. Zato budite oprezni.

Preuzmite i instalirajte

Da biste instalirali Viber aplikaciju na Android telefon ili bilo koji Android uređaj, slijedite upute u nastavku:

Preduslov za instaliranje Viber aplikacije je otvoren Google nalog, ovo je važno zbog pristupa Google Play Store-u. Ako ste to već učinili, možete pristupiti instalaciji.

kako instalirati viber

  1. Korak: Otvorite na svom Android uređaju Google Play prodavnicai onda potražite Viber da otvorite stranicu aplikacije Viber.
  2. Korak: Dodirni Instaliraj da automatski preuzmete i instalirate aplikaciju.
  3. Korak: Dodirnite opciju Otvori.
  4. Korak: Na ekranu dobrodošlice koji sadrži karakteristike aplikacije, dodirnite opciju Nastavizatim unesite broj svog mobilnog telefona.
  5. Korak: Viber automatski otkriva vašu lokaciju i pozivni broj. Ako lokacija nije ispravna, odaberite ispravnu lokaciju.
  6. Korak: Kada se od vas zatraži da dozvolite Viberu da pristupi vašoj listi kontakata, prihvatite ili odbijte dozvolu u zavisnosti od vaših potreba.
  7. Korak: Viber će vam poslati aktivacijski kod u SMS poruci kako biste potvrdili da ste vlasnik navedenog broja telefona. Unesite četvorocifreni kod (ili će telefon to učiniti automatski) i možete početi da upućujete pozive prijateljima.

Izvucite maksimum iz Vibera

Da biste mogli da upućujete pozive, biće vam potrebna lista prijatelja. Ne možete upućivati ​​Viber pozive ili slati Viber poruke osobama koje ne koriste Viber.

Uštedjet ćete novac koristeći Viber ako imate mnogo kontakata koje često zovete (kao što su porodica, prijatelji i kolege) koji koriste pametne telefone. Zamolite ih da instaliraju Viber ako već nisu i pozivi s njima će biti potpuno besplatni, posebno ako ih obavljate preko Wi-Fi pristupne tačke. Također možete organizirati grupe za razmjenu poruka, slika, naljepnica ili pretvoriti Viber aplikaciju u alat za poslovnu saradnju. Viber je posebno zanimljiv za razgovore sa inostranstvom, na taj način možete svesti troškove komunikacije na minimum, bilo da je u pitanju poslovna komunikacija ili možda neka ljubav na daljinu.

Procedura instalacije je izuzetno jednostavna, ali smo ipak morali proći kroz gore navedene korake. Drago nam je ako smo mogli da Vam pomognemo oko instalacije i odgovorimo na pitanje “Kako instalirati Viber na Android telefon”. ugodan dan.

Bonus informacije

Ako iz bilo kojeg razloga nemate pristup Google Play Store-u, slijedite priložene video upute koje će vam pomoći da prevladate ovu poteškoću. Viber možete preuzeti OVDJE:kakolako.info

Možda vas zanima