Kako podesiti wireless internet (wi-fi) na adsl ruteru?

Kako podesiti wireless internet je pitanje na koje bi svi mi trebali znati odgovor. Radnja je vrlo jednostavna, a uz par jednostavnih koraka štedite vlastit novac.

Wireless Internet je danas dominanta forma interneta i kao takvog trebamo biti upoznati sa njegovim načinom funkcionisanja. Imate adsl na desktop računaru, ali želite da se na internet konektujete na primer preko mobilnog telefona ili laptopa preko bežične mreže, potrebno je samo da podesite vaš adsl ruter i još neke opcije, a to ćete uraditi na sledeći način.

Kako podesiti wireless internet?

Otvorite web pregledač i unesite 192.168.1.1 u traku za adresu. Kada se stranica učita, unesite korisničko ime: telecom; lozinka: telekom i kliknite opciju „Prijava“. U izborniku s lijeve strane odaberite Osnovno> WLAN. Označite Omogući WLAN.

U polje SSID unesite ime onoga što želite da zove vaša bežična mreža. Odaberite WPA-PSK s padajuće liste Sigurnosni način rada. Unesite željenu lozinku u polje WPA unaprijed podijeljeni ključ. Odaberite AES s padajućeg popisa WPA šifriranje. Kliknite opciju „Pošalji“ i zatvorite svoj web preglednik. Desni klik na My Computer, odaberite „Manage“.

kako podesiti wireless internet

U prozoru za upravljanje računarom odaberite Upravljanje računarom (lokalno)> Usluge i aplikacije> Usluge (dvaput kliknite Usluge).

U desnom dijelu prozora kliknite desnom tipkom miša na Wireless Zero Configuration i odaberite Start (ako opcija Start nije aktivna, znači da je ova opcija već pokrenuta, u tom slučaju nemojte ništa dodirivati).

Zatvorite prozor Computer Management (Upravljanje računarom) i možete koristiti svoju bežičnu mrežu.

Kao što vidite proces je vrlo jednostavna i svatko ga može uspješno uraditi.

Kako podesiti wireless internet: Par savjeta za kraj

Prilikom postavljanja usmjerivača, ako ne želite unijeti lozinku u koraku (6), također možete odabrati OTVORENO sa padajuće liste Sigurnosni način, što ne bih preporučio jer bi netko u vašem susjedstvu mogao koristiti vaš internet i imali biste manji promet. Ovo je testirano za rad na adsl telekom usmjerivaču, dok za ostale nije testirano. Pokušajte, trebalo bi raditi na drugima s nekim manjim razlikama.

kako podesiti wireless internet (wi-fi) na adsl ruteru?

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Možda vas zanima