Koji antivirus koristiti u 2021?

Ako se pitate koji antivirus koristiti, u pravom ste mjestu.

Prije nego što se odlučite za antivirus, preporučujemo da prvo pročitate ovaj članak i upoznate se sa svim funkcijama i stvarima koje bi vam trebale pomoći. Antivirusni softver je održiv način da se osigura sigurnost vašeg računarskog sistema. Mnogi dobavljači softvera objavljuju ažuriranja postojećih programa više puta godišnje kako bi bili u toku sa virusima koji se pojavljuju na mreži gotovo svakodnevno. Pročitajte kako odabrati antivirus koji će vam pomoći da zadovoljite potrebe računara.

Upoznajte se sa vašom opremom

Utvrdite da li je neki softver već unaprijed instaliran na vašem računaru. U većini slučajeva postojeću verziju možete nadograditi jednostavnim preuzimanjem nove verzije s interneta i nadogradnjom. Obratite se proizvođaču antivirusa koji koristite telefonom ili e-poštom.

koji antivirus koristiti

Upoznajte svoj računar. Jedan od ključnih koraka je utvrđivanje softvera koji je kompatibilan s vašim hardverom. Potražite mrežni materijal da biste utvrdili ovu kompatibilnost. Uštedite novac kupujući licencu za antivirusni program koji se istovremeno može pokretati na 2-3 računara. Ovo će također omogućiti članovima vašeg domaćinstva da instaliraju zaštitu softvera na svoje računare.

koji antivirus koristiti u 2021?

Izaberite proizvod koji uključuje zaštitu od različitih špijunskih programa i neželjene pošte kako biste poboljšali odbrambene sposobnosti računara. Postojanje velikog broja takvog softvera danas vas ne ograničava na upotrebu pukih antivirusnih programa. Posavjetujte se sa specijaliziranim PC magazinom ako sumnjate u izbor softvera jednog od rijetkih najpoznatijih proizvođača poput Nortona ili McAfeea. Steći ćete iluziju o tome šta se korisnicima svidjelo, a što ne kod korištenja spomenutih programa.

Razmotrite svoje lične potrebe. Ako su vam jednostavna instalacija i upotreba najvažniji, odlučite se za jednostavniji proizvod. Saznajte šta se najčešće koristi. Na kraju vam donosimo listu najčešće korištenih antivirusa, pa sami odlučite prema svojim potrebama, što vam najviše odgovara i koje će očistiti vaše računalo od virusa:

this image has an empty alt attribute; its file name is xbf.png

– Avira AntiVir

– AOL Active Virus Shield

– Avast!

AVG antivirus

– BitDefender

– Kaspersky

– NOD32

– Norton

Možda vas zanima