back to top

Najbolje Besplatne Igrice za Android mobitele (7 kategorija)

Tim ITRevolucija vam je odlčio predstaviti najbolje igrice za Android mobitele kako bi se lakše snašli među naslovima iz Google Play Trgovine. Pridružite nam se u istraživanju različitih žanrova igara kako bi vam predstavili sve najbolje naslove koje možete instalirati na vašem Android mobitelu ili tabletu. Pa da počnemo!

Najbolje igrice za Android sa kartama

Hearthstone

Ovo je definitivno igra koja spada u najbolje besplatne igrice za skidanje na Androidu. Blizzard je majstor ponavljanja i ovo mislimo na najpozitivniji mogući način. Bilo da su u pitanju MOBA, FPS ili MMO igre, ovi ljudi znaju kako da naprave proizvod koji donosi dobitnu formulu.  CCG je samo još jedna skraćenica koju je Blizzard dodao u posljednje vrijeme, a plod tog rada, Hearthstone, je uspješan na mnogim razinama.

Hearthstone ne nudi ništa radikalno novo za ovaj žanr, sadrži jedan-na jedan bitke bazirane na potezima sa pozivanjem čudovišta i bacanjem magičnih napada. Mehanika ove igre se može naučiti u nekoliko minuta, ali majstorstvo te mehanike je neprestana težnja. Raznolikost među digitalnim kartama znači da postoje mnoge strategije za isprobati. Pravljenje i poboljšavanje savršenog snopa karata je samo još jedan stresan, ali veoma nagrađujući aspekt Hearthstonea.

U pitanju je besplatna igra, međutim ustručavamo se kad je u pitanju preporuka ove igre kao kežual iskustva. Naravno, može se uživati u njoj i sve ostalo, ali Hearthstone će pokušati dominirati vašim životom. Na ovom video zapisu možete vidjeti vodećeg dizajnera kako pokušava opravdati jednu kartu jednu kartu od hiljadu koje se nude a koja je stigla u nedavnom ažuriranju. Hearthstone živi i umire od balansa svojih karti i heroja, a Blizzard izgleda radi na tome da ovo ostane u ravnoteži, čineći ovu igru sve više primamljivijom kako bi nastavili igrati.

Najbolje offline igre

Shadow Fight 2

Shadow Fight 2 je jedan-na-jedan fantasy borbena igra koja sadrži žive animacije, intuitivne kontrole i tonu oružja. Igra ima veoma spor tempo za borbenu igru, što znači da više ovisi o strateškim odlukama nego o brzoj reakciji. Odbrana protiv nasrtaja napada sa niskim heltima vrlo lako lomi živce. Besplatan, offline klasik.

Najbolje igrice za Android sa puzzle žanrom

Roll the Ball

Roll the Ball je klizna puzzle igra koja zahtijeva od vas da koristite fiziku i inžinjering za pobjedu. U pitanju je mozgalica koja vas čini aktivno usmjerenim i tjera da planirate unaprijed. Dakle, ako volite izazove onda je ovo prava stvar za vas.

Cilj ove besplatne igrice za skidanje je da loptu prenesete od starta do cilja. To postižete namještanjem pločica tako da se lopta može kretati kroz kontinuiranu cijev. Plave i crvene pločice se ne mogu pomjerati i imaju šarafe koje ih vežu za zid. Sve drvene pločice se mogu pomjerati, uključujući one sa cijevima i one bez njih. Zapamtite, nije uvijek potrebno koristiti pločice sa cijevima, tako da budite kreativni sa svojim potezima.

Kada počnete rješavati zagonetke počet će se povećavati kolićina pločica. Postoje različite mogućnosti i bonus igre koje vam zarađuju naznake koje kasnije možete iskoristiti ako negdje zaglavite. Također ih možete zaraditi sa gledanjem video zapisa. Jedina zamjerka koju ovdje imamo su oglasi. Osim ako ne platite, pojavit će se svaku treću zagonetku.

Cut the Rope 2

Naša trenutno najdraža puzzle igrica na Androidu jeste Cut the Rope 2, u kojoj bombonama hranite zeleno čudovište koje se zove Om Nom. Kako ovo postižete? Tako što režete uže, naravno.

Ovaj naslov koji je besplatan za skidanje ima slikarsku grafiku i mnogo pametne zagonetke. Ne dajte da vas zavara vizuelna slatkoća, jer ova igra postaje ozbiljno teška vremenom kako dostižete naprednije nivoe. Kada je uspjeh udaljen na samo nekoliko presjeka, ova stvar nikada ne dosadi.

Stack

Ime govori sve: Stack je igra slaganja blokova koja zahtijeva dobar proračun vremena i čelične živce. Iako ima upakovanu akciju, posjeduje i jednostavnost koja je osvježavajuća. To je najviše zbog toga što se blokovi i pozadinske boje mijenjaju tokom igre sa prelaskom iz jedne u drugu rundu.

Proračun vremena je ključan u Stack igri. Potrebno je da izgradite toranj sa blokovima koji klize sa lijeve i desne strane vašeg ekrana. Ukoliko samo propustite manji dio izgubit ćete dio bloka. Ako sve više i više pravite propuste tako sve više i više postaje teže da predvidite i uskoro ćete u potpunosti propustiti i igra će biti gotova. Ako stalno redate blokove u pravom trenutku vaša baza će se povećati i postaće veoma lakše nastaviti dalje.

Sve što više igrate otključavate dragulje. Ove dragulje možete iskoristiti za nove izglede blokova. Postoji mnogo različitih izbora koje možete napraviti kao što su retro, cik-cak, cigla i platina. Također možete gledati video zapise kako bi dobili više dragulja.

Najbolje igrice za Android sa žanrom beskrajnog trčanja

Speedy Ninja

Ime ove igre govori sve, igrate kao agilni ninja i trčite preko ekrana boreći se sa različitim neprijateljima uz pomoć mačeva, vatrenih kugli i drugih stvari.

Ono što čini Speedy Ninja tako odličnom igrom s temom beskrajnog trčanja jeste da se radnja odvija iznad i ispod zapaljenog fitilja. Morate dobro paziti šta se dešava u oba smjera kako bi donijeli najbolje odluke i skupili najviše novca (izabrana valuta unutar igre). Kada skupite dovoljno novca možete kupiti dodatno oružje i likove.

Speedy Ninja možda nije najinventivnija igra ovog žanra, ali dobro pokriva osnove toga. Ima zanimljivu grafiku sa dobrim efektima, strogu kontrolu i izazovne nivoe. O da, i zmaja za jahanje.

Spider-Man Unlimited

Kombiniranje Spider-Mana sa temom beskrajnog trčanja izgleda kao spoj napravljen u raju. Spider-Man se kači po zidovima ulica New Yorka, penje se po neboderima i uzbudljivo bori protiv Doc Ocka, The Green Goblina i nizom drugih loših likova iz Spider-Man svemira u još jednom Gameloft naslovu.

Izgled i dojam igre su u  potpunosti preuzeti iz stripova, zajedno sa odličnom osjenženom grafikom koja izgleda savršeno sa 3D dizajnom nivoa. Ne bi trebali očekivati epsku radnju, ali čak i oni koji ne vole Spider-Man bi trebali uživati u ovoj igrici koja spada u besplatne igrice za skidanje.

Vector

Ako vam se sviđa Mirrors Edge onda ćete biti presretni sa ovom igricom. Ova igra ima siluetu protagonista sa dobrim parkour sposobnostima, koji trči na stazi u totalitarnom gradu.

Animacije su odlične i pokreti lika u potpunosti izgledaju realno. Ovdje ima nešto manje stvari koje možete skupljati u poređenju s ostalim igrama ovog tipa, tako da je fokus više usmjeren ka preživljavanju, a ne lovu trofeja. Osjećaj skakanja sa jednog krova na drugi krov nikada nije bio tako dobar.

Najbolje igrice za Android sa žanrom akcije

Implosion Never Lose Hope

Implosion Never Lose Hope je napredna mobilna igra u smislu grafike i igranja. U pitanju je akcioni naslov trećeg lica u kojem ćete se boriti protiv hordi neprijatelja slično u stilu God of War i Devil May Cry igara.

Igrate kao ratnik u oklopu opremljen sa mačem i puškom koji čini štetu različitim mutantima sa različitih lokacija. Ova igrica apsolutno ima kontrolu i osjećaj za svaku pohvalu i možete pritiskati tipku više puta ili praviti različite kombinacije sa ritmičkim udarima.

Grafika je nešto najbolje što možete dobiti na ovoj platformi i borbe protiv glavnih likova su često epične. Nekoliko prvih misija možete igrati besplatno, ali nakon toga morate platiti $9.99 i mislimo da se u potpunosti isplati.

Into the Dead

Into the Dead nije nova u Google Play Trgovini, ali je još uvijek spada među najbolje igrice za Android sa akcijskom tematikom. U pitanju je kombinacija beskrajne trke i FPS-a s kojom ćete se boriti kroz gomilu zombija i tako testirati vaše reflekse u pokušaju da pronađete pravi put.

Usput ćete pronaći oružje sa kojim ćete ukloniti one sa kojima ćete se izravno suočiti na vašoj stazi, uključujući i starog zombija kriptonita o motornu pilu. Ovo je jednostavan nered, ali često uzbudljiv.  Besplatna je na Google Play Trgovini, sa kupovinama unutar aplikacije.

Hitman Sniper

Square Enix-ova Hitman serija je bila velika franšiza na računarima i konzolama neko vrijeme, a nedavno je dobila smartphone i tablet verziju. Lansiranje Hitman GO igre bazirane na pokretima je Squenix nastavio sa FPS-om, Hitman: Sniper.

Hitman: Sniper uglavnom zauzima mjesto u fiksnom položaju iza opsega snajpera. Vi radite kao Agent 47, ubojica zadužen za ubijanje određenog broja visoko-profilnih meta. Iako je veoma jednostavno identificirati i likvidirati glavnu metu, ubijanje okolnih stražara u pravom nizu daje takti?ku dubinu ovoj igrici.

Postoji oko 150 misija koje će vas činiti okupiranim za $0.99 i malo Android FPS naslova može pružiti ovakvu vrstu napetosti kao Sniper. Čim vam NPC-ovi počnu izgledati pametnim, stvari postaju napete.

Najbolje igrice za Android sa žanrom utrka

Reckless Racing 3

Reckless Racing 3 je mikro mašinski-stil trkača igrica sa izometričkim pogledom, što vam omogućuje da gledate odozgo, što dalje vodi do fantastično žestokih natjecanja.

Reckless Racing 3 ima četiri kontrole na ekranu za upravljanje lijevo – desno i naprijed – nazad. Možda se ćini kao puno u poređenju sa ostalim trkačim igricama u kojima samo pomjerate ekran, ali su kontrole savršene. Ovo ne znači da je lagano upravljati vaš automobil neprestano klizi po stazi i morate se potruditi da ostane na istoj. Postava kontrole je nešto što daje iskustvo, ali na svu sreću 3D grafika uzima veliki dio također, kao i mape koje su veoma realistične.

U pitanju je povratak na arkadni stil trka?ih igara iz 90-ih (Super Skidmaks za starije igrače) i jedna je od najboljih na Androidu.

Angry Birds Go!

Angry Brids Go! je besplatna trkača igra koju je napravio Rovio, tim koji nam je dao izvornu Angry Birds igru.

Izgleda kao crtani film sa uredno urađenim sjenama grafike i igra se nešto slično kao Mario Kart. Posjeduje nekoliko različitih modova, kao što su izbjegavanje prepreka, utrke sa drugima, sudaranje u određen broj predmeta i boss utrke.

Podsjeća na igrajuću verziju Wacky Races animiranog filma. Automobili se mogu nadograditi, a nove likove otključavate kako napredujete, svaki sa svojim vlastitim jedinstvenim karakteristikama.

Očigledno je da slikarska vizuelnost stiže od vrlo talentiranog tima umjetnika; animacije i pozadine su dosta jake. Plitka linija učenja također čini ovu igru laganom i zanimljivom, i ćim prođete upustva čekaju vas zabavne utrke.

Riptide GP2

Ova igra podsjeća na Nintendo klasik Wave Race, a u pitanju je futuristička jet ski trkača igra. Ovdje se nalazi tipičan career mod; zarađujete novac u ovisnosti od pozicije nakon utrke, kojeg kasnije trošite za kupovinu nadogradnji za vaše vozilo.

Ono što nedostaje u originalnosti Riptide 2 nadoknađuje sa izvrsnom 3D grafikom i strogim kontrolama. Rotiranje vašeg ure?đaja, čak i malo, prevodi se veoma tečno na ekran. Možda će izgledati i previše osjetljivim za neke, ali kontrole i osjetljivost se mogu podesiti kako želite.

Kako bi utrke bile zanimljivije, postoje rampe koje su postavljene po mapi uspješno izvođenje trika vam daje boost. Ovo dodaje rizik/nagrada scenario u nagradama, jer ako ne uspijete da izvedete trik onda ćete se zapravo usporiti.

Vrlo je teško dobiti ocjenu od tri zvjezdice na svakoj utrci, ali izazov je dobrodošao u igri kao što je Riptide GP2.

Najbolje Android igrice sa borilačkom tematikom

Marvel Contest of Champions

Uz neke od najvećih Marvelovih likova ikada, Marvel Contest of Champions je Android naslov koji ste čekali. Borite se kroz razne nivoe dok levelirate vašeg heroja i otključavate nove likove u ovoj epskoj potrazi.

U pitanju je preciznost kontrola što čini Marvel Contest of Champions jednom od najboljih igrica sa borilačkom  tematikom. Osjeća se nevjerovatno brzom i glatkom, jednostavno pomicanje vaših palčeva u različitim smjerovima donosi niz savršeno animiranih napada i ne postoje dosadne kontrole na ekranu koje pokušavate pritiskati.

Nažalost, morate imati prilično moderan uređaj kako bi se igrala glatko i ako zaista želite da se borite uz neke od vaših najdražih Marvel heroja, morate je probati. Besplatna je u Google Play Trgovini, uz kupovine u aplikaciji.

WWE Immortals

WWE Immortals je epska mješavina mašte i skoro realnosti. Ovdje možete naći različita stvorenja uz profesionalne hrvače u borbi za dozu strašne i blesave zabave. Grafika i animacije su vrhunske i možete odabrati do tri lika za neke uzbudljive tri-na-tri mečeve. Spremite se za tuču.

SOULCALIBUR

SOULCALIBUR (da, piše se sve velikim slovima) je klasična arkada. Činjenica je da se malo toga promijenilo od objavljivanja 1998. godine, ali sada se govori mnogo o mehanici ove igre.

U pitanju je pomalo predvidljiva borilačka igra po današnjim standardima. Ovdje nema iznenađenja u smislu igranja, ali ova već testirana i pružena formula pruža neke od najugodnijih bitaka u ovom žanru. Ne morate zapamtiti mnogo komplikovanih kombinacija sa tipkama kako bi izveli neki combo za vašeg borca i bilo ko je može igrati bez problema. Naravno, potrebno je iskustvo kako bi neko dobio prednost u borbi.

SOULCALIBUR dolazi sa različitim borcima, a svaki od njih ima jedinstvena oružja i pokrete, ali nažalost ne posjeduje multiplayer opciju. Ovo je trenutno jedna od najskupljih igrica na Google Play Trgovini (trenutno $13.99), ali u pitanju je čisto borbeno iskustvo na Androidu, i to jedno od najboljih.

Najbolje igrice za Android sa strateškom tematikom

XCOM: Enemy Within

XCOM: Enemy Within spada među najbolje igrice za Android sa strateškom tematikom, jer nije  osnovana na besplatnim načelima kao mnoge druge popularne strategije na Google Play Trgovini. Napravljena je za uživanje bez ikakvih dodatnih kupovanja.

Ovo je bio PC naslov koji je osvojio mnoge nagrade prije nego što je dospio do Androida, tako da možete očekivati vrhunsku grafiku, ali i cijenu na Google Play Trgovini. Uvjeravamo vas kako se isplati uložiti u ovu igru.

DomiNations

DomiNations je možda relativno nova igra na Android sceni, ali već je skupila preko milion preuzimanja i visoku razinu kritika. U pitanju je nešto između Clash of Clans i Civilizations igara, također igra građenja gdje igrači preuzimaju kontrolu nad cijelom nacijom od kamenog do svemirskog doba, kako bi istraživali, proširili i osvojili svijet.

Doza strategije koju DomiNations pruža je daleko od onoga što se može vidjeti u većini igara za Android. Da li ćete potrošiti novac kako bi izgradili jaču vojsku, ili ćete ga ipak potrošiti u istraživanju nove tehnologije u bibioteci DomiNations je ispunjen sa ovakvim minutnim odlukama koje mogu poljuljati šanse za pobjedu u vašu korist, kao i sa nekim otvorenim bitkama u kojima ćete sudjelovati.

 

Možda vas zanima