Nakon što se povukao iz kupovine: Twitter najavljuje tužbu protiv Muska?

Još u četvrtom mjesecu ove godine, poznati milijarder Elon Musk, objavio je svoje planove za kupovinu popularne društvene mreže Twitter. Ipak, od tada pa do danas, desilo se mnogo stvari koje nisu išle ka tom končanom cilju i čini se da je propao posao kupovine Twittera od strane Muska.

Naime, najnovija informacija navodi da se Elon Musk povukao iz ugovora vrijednog 44 milijardi dolara i da ga zapravo raskida. Muskov tim navodno je u podnesku američkom Povjerenstvu za vrijednosne papire i razmjenu, naveo da je došlo do „materijalnog kršenja više odredbi“ ugovora i „lažne i obmanjujuće izjave“ od strane Twittera, kao razloge za raskid ugovora.

Pored toga, Twitter je optužen da nije poštovao svoje ugovorne obaveze. U podnesku se navodi da je Musk u više navrata tražio podatke o lažnim profilima na Twitteru kako bi „napravio sigurnosnu nezavisnu procjenu lažnih i neželjenih računa na Twitteru“, ali da kompanija nije uspjela pružiti te informacije.

Navodi se da je Twitter ponekad jednostavno ignorisao Muskove zahtjeve o ovim podacima, a ponekad ih je i odbijao iz „razloga koji se čine neopravdanim“. Kompanija je također navodno tvrdila da udovoljava Muskovim zahtjevima, ali Muskov tim navodi da su te informacije često bile nepotpune ili neupotrebljive. Kao odgovor na raskid ugovora, predsjednik Twittera, Bret Taylor, naveo je da je uprava Twittera posvećena sklapanju posla po cijeni i uslovima koje je dogovorio Musk, te da planira pokrenuti postupak za provedbu ugovora o spajanju.

Ugovorna odredba propisuje da je Musk dužan platiti milijardu dolara ako raskine ugovor, naravno, ako se to desi iz neopravdanih razloga. Stoga, Musk će sudu morati priložiti jake argumente kako bi opravdao raskid ugovora, prenosi GSMArena.

Nakon što se povukao iz kupovine: Twitter najavljuje tužbu protiv Muska? Noob.ba.

www.noob.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Možda vas zanima