back to top

Novi, procureli renderi iPhonea SE 4 otkrivaju novi dizajn

Sprema li se za nas? Apple iPhone SE 4 ili ne, to se još ne može sa sigurnošću potvrditi. Međutim, ako je suditi po nekim informacijama koje su procurile, moglo bi se zaključiti da nam američki proizvođač pametnih telefona zaista sprema još jedan SE smartfon. Novi, nedavno objavljeni renderi dodali su već postojeću gomilu glasina i tvrdnji da ovaj telefon postoji i da je na putu, te da će uređaj izgledati elegantnije nego što se mislilo.

Korisnik pod imenom @MajinBuOfficial odgovoran je za curenje informacija. On je na stranici NotebookCheck.net objavio rendere za novi iPhone SE koji pokazuju da, na primjer, prednja strana uređaja ne sadrži standardnu ​​tipku Home, niti Touch ID senzor, a postoji Appleov “zarez” na vrh ekrana. Prema renderima, na poleđini bi trebala biti samo jedna kamera.

novi, procureli renderi iphonea se 4 otkrivaju novi dizajn

Da li je “zarez” na ekranu povratak na “retro” karakteristike prethodnih modela?

Ako pomislimo na iPhone SE iz 2022. godine, jasno je da ovaj pametni telefon dolazi sa nekim karakteristikama, koje se danas mogu smatrati vrlo retro. To se uglavnom odnosi na fizičko dugme “Home”, koje nije bilo prisutno na drugim iPhone pametnim telefonima od 2017. godine, odnosno od iPhone 8; iPhone X, koji je objavljen iste godine, bio je prvi iPhone koji nije imao fizičko dugme “Home” na sebi. Iako se pričalo da će sljedeći iPhone SE slijediti izgled iPhonea 15, sada se čini vjerovatnijim da će izgled biti sličniji iPhoneu 14, što se najviše vidi u izgledu ekrana, pogotovo ako će imati “notch” na sebi, odnosno ako neće biti osmišljen i dizajniran sa “Dynamic Islandom”, kao što je slučaj sa najnovijom iteracijom iPhone-a.

novi, procureli renderi iphonea se 4 otkrivaju novi dizajn

Čini se da iPhone SE (2022) neće biti posljednji te vrste

Ali jedno treba imati na umu: sve su to samo glasine i najave, odnosno curenje „mogućih“ informacija. Sve ovo može ili ne mora biti istina. Osim toga, Apple je 2022. godine jasno rekao da će iPhone SE (2022) biti posljednji takav model i da kompanija nema planove za takve pametne telefone, koji su svojevrsna kombinacija “retro” i modernih stilova. Nova curenja to opovrgavaju. Nadalje, dodatna curenja informacija sugeriraju da bismo novi SE model mogli vidjeti na tržištima sljedeće godine.

novi, procureli renderi iphonea se 4 otkrivaju novi dizajn

Još jedno curenje sugerira da bi novi iPhone SE 4 mogao imati OLED tehnologiju ekrana, što bi ga još više približilo vodećoj seriji. Nadalje, postoje glasine da bi iPhone SE 4 mogao imati USB-C slot, što je još jedna karakteristika takozvane “premium” serije iPhone pametnih telefona. Naravno, sve su to samo glasine. Ali bez obzira na to, veseli nas mogućnost da Apple još uvijek radi na još jednoj iteraciji pametnih telefona, koji bi trebao biti pristupačniji u odnosu na glavnu seriju.

Napisao: Alan Milić

Objava Novi, procureli renderi iPhone SE 4 otkrivaju novi dizajn koji se prvi put pojavio na PC CHIP-u.
pcchip.hr

Možda vas zanima