5 alternativa Google Play Store-u: Skinite plaćene aplikacije besplatno

Danas cemo na ITRevoluciji razgovarati o 5 alternativa Googleovom Play Storeu i uputit ćemo vas na izvore besplatnog preuzimanja određene aplikacije koje se inače plaćaju.

Dobrodošli na ITRevoluciju.  Dosta vam je Google Playa i želite promjenu i želite li besplatno isprobati aplikacije prije nego ih kupite ? Onda ste na pravom mjestu. Danas na ITRevoluciji razgovaramo o 5 alternativa Goole Play Storeu i usmjeravamo  vas na izvore s kojih možete besplatno preuzeti aplikacije koje se inače plaćaju.

VAZNO UPOZORENJE: Ovaj post uključuje linkove/poveznice za besplatno skidanje aplikacija što je ilegalno i predviđeno isključivo za isprobavanje istih. Svrha ovog posta je edukativna i napisan je samo kao prikaz. Piraterija je krivično djelo koje ne podržavamo. Poštujemo rad ljudi koji razvijaju aplikacije i preporučujemo vam kupovinu istih preko Google Play.

U ovom tekstu ćemo razgovarati o izvorima preuzimanja andorid aplikacija potpuno odvojeno i nezavisno , bez preusmjeravanja na Google Play, a to se zove instalacija preko trećeg lica. Kako bi mogli instalirati aplikacije na ovaj način morate prije svega odobriti instalaciju aplikacija iz nepoznatog izvora (App Installing Permissions op.a.).  Kako bi to uradili idete na SETTIGS > SECURITY i tu pronađete opciju te istu odobrite. A sada, da vidimo najbolja alternativna tržišta i izvore aplikacija.

5 ALTERNATIVA ZA BESPLATNO PREUZIMANJE APLIKACIJA

  1. Blackmart

Blackmart je kralj među izvorima android aplikacija i najbolje mjesto  za preuzimanje skoro svih aplikacija, kako besplatnih, tako i onih koje je potrebno platiti i definitivno je nešto što korisnik Android OS-a mora imati ukoliko želi isprobati sve andorid aplikacije. Blackmart je u potpunosti prilagođen korisnicima i njihovim potrebama, aplikacije su razvrstane po kategorijama sličano kao na Play Storeu. Također, aplikacije možete sortirati prema plaćanju (besplatne ili ne) ili birati da vam izlista isključivo aplikacije koje se plaćaju, ukoliko želite vidjeti koje od tih su najpopularnije. Također, aplikacije možete sortirati prema ocjenama, kako bi prvo vidjeli najpopularnije. Detaljnije o ovoj aplikaciji na linku.

Download Blackmart App.

  1. 1Mobile market

Još jedno veoma lijepo dizajnirano tržište sa velikim izborom besplatnih aplikacija, kao i onih čije korištenje morate platiti, a nove aplikacije se dodaju manuelno. 1Mobileu možete pristupiti i preko Google Play ali u tom slučaju dobijate drugačiju verziju i pristup ograničen isključivo na besplatne aplijacije, te preuzimanje istih , opet, preko Google Play kako ne bi prekršili Googleove uslove korištenja.

Ovdje je ustvari riječ o tajnoj verziji 1Mobilea koju možete dobiti isključivo na zvaničnoj internet stranici, a jednom kada preuzmete ovu verziju ukidaju se sva ogranićenja i to do mjere da možete i aplikacije koje se plaćaju preuzimati direktno na svoj uređaj. 1Mobile Market je veoma lijepo dizajnirana aplikacija i predstavlja osvježenje u ovom segmentu

1mobile-market-44-700x437

Download 1Mobile Market App.

  1. Mobogenie Market

Mobogenie je prilično sličan 1Mobileu, također ima verziju sa ograničenim pristupom preko Google Play i full verziju sa mnoštvom dodatnih opcija koja je uklonjena sa Google Play zbog kršenja uslova korištenja, a trenutno je dostupna na Mobogenie zvaničnoj stranici. Specifičnost Mobogenia je što pruža mogućnost besplatnog preuzimanja knjiga (e-book, online verzije),muzike i filmova koje se inače plaćaju, a također vam daje i mogućnost preuzimanja video klipova sa youtube direktno na vaš uređaj. U aplikaciju je uključen i uređivač datoteka kao i aplikacija za čišćenje bespotrebnih podataka  kako bi se pobrinuli da vaš uređaj uvijek radi besprijekorno. Čak i to nije sve, Mobogenie sadrži i aplikaciju za vremensku prognozu.

mobogenie-market

Download Mobogenie Market App.

  1. GetAPK

Još jedan briljantna aplikacija putem koje možete besplatno preuzeti mnoštvo aplikacija, naravno, ako znate kako. Nije u potpunosti (a ni previše pedantno) urađena tako da postoji ne mali broj nezadovoljnih korisnika. Ipak, specifična je po tome što putem iste možete preuzeti sve ranije verzije aplikacije koju želite, a ne samo trenutnu. Drugim riječima, ako želite poništiti efekat nadogradnje neke od vaših aplikacija GetAPK je prava stvar za vas.

Ipak, pravila preuzimanja su malo zamršena. Podaci i aplikacije se postavljaju od strane ćlanova tima koji postavljaju, kako smo već naveli, sve verzije aplikacija.

Aplikaciju preuzimate tako što klikente na istu i vidite stranicu s opisom, a zatim kliknete na GET. Nakon toga će vam se vjerovatno ukazati bijeli ekran i morat ćete koristiti OPEN IN BROWSER opciju nakon čega ćete biti preusmjereni na stranicu za preuzimanje koje možete izvršiti nakon što završe reklame.

Proces preuzimanja jeste nešto duži, no aplikacija pomaže kada želit starije verzije aplikacija ili tačno određene nadograde, nove igre i sl. Sve u svemu, veoma korisna aplikacija za sve koji žele otkriti nešto novo.

Download GET Apk App.

  1. 4Shared (Free/Pro)

Nepoznanica za većinu, 4Shared je odlična aplikacija kako bi tražili i preuzeli sve što možete zamisliti. Na raspolaganju su vam ne samo android aplikacija vec i sistemski software, slike, video, muzika, pdf dokumenti, e-knjige i još mnogo toga. Svi dokumenti i datoteke postavljeni su od strane korisnika putem 4Shared clous. I ova aplikacija je legalna i može se preuzeti putem Google Play , a razlog je što ista, za razliku od većine ostalih, ne promoviše piratstvo i ilegalno korištenje aplikacija, već koristi ono što postave sami korisnici.

Kako bi koristili aplikaciju potrebno je da kreirate račun (registrujete se), a možete pretraživati, preuzimati i postavljati sve što želite. Kada pretražujete, dovoljno je ukucati ime i tip datoteke koju tražite (muzika, film, knjiga itd.), a ako tražite aplikacije za android onda birate apk kao tip datoteke. Jedina mana je, budući da se datoteke postavljaju isključivo od strane korisnika, činjenica da lako možete naići na lažne aplikacije ili spam. 4Shared ima i Pro verziju koja ne sadrži nikakve reklame.

Download 4Shared Pro App.

Ovo je bila lista alternativnih aplikacija i stranica putem kojih možete preuzimati aplikacije za vaš android sistem. Nadam se da ste uživali u tekstu i da će vam predstavljene informacije biti od pomoći. Ukoliko vam se tekst sviđa podijelite link s vašim prijateljima putem društevnih mreža. Hvala na čitanju i posjećujte nas i dalje.

Možda vas zanima