Što učiniti prije prodaje mobitela

Svake dvije ili tri godine vrijeme je da se stari uređaj zamijeni Googleovim novim. Pokazat ćemo vam sve što trebate učiniti prije nego što se pokušate riješiti uređaja koji vam je vjerno služio. Prosječan životni vijek pametnog telefona je oko tri godine. Nakon toga baterija postaje manje pouzdana, hardver postaje zastario, a ažuriranja softvera prestaju dolaziti.

Zato je vrijeme kada većina ljudi kupuje nove mobitele i prodaje one koje više neće koristiti. Ako ste među onima koji žele prodati svoj pametni telefon s Googleovim operativnim sustavom, evo što trebate učiniti prije nego što tražite kupca.

Što učiniti prije prodaje mobitela

Napravite sigurnosnu kopiju (sigurnosna kopija) svih podataka

Prvi korak neizbježno bi trebao biti sigurnosna kopija vaših podataka, čak i ako ste to radili redovito. To bi trebalo uključivati ​​kontakte, bilješke o pozivima, poruke, fotografije, videozapise, dokumente, audiozapise, informacije o tome gdje ste prestali igrati igrice i razgovore na WhatsAppu i sličnim uslugama.

Nemojte preskakati ovaj korak, niti ga činiti brzo, već mu posvetite dovoljno vremena i pažnje. Također, nemojte prodavati stari mobitel dok ne nabavite novi. Stavite ga na prodaju tek nakon što ste prenijeli sve podatke i datoteke i uvjerili se da je sve tamo gdje treba biti.

Aplikacije kao što je Samsung Smart Switch mogu vam pomoći u prijenosu podataka, a može se koristiti i na uređajima koji nisu Samsung.

Uklonite sve korisničke uređaje, uparene uređaje i zaključavanje zaslona

Nakon što ste napravili sigurnosna kopija uklonite sve korisničke račune koje ste postavili na svoj uređaj: Google, Microsoft, WhatsApp, profile društvenih medija i još mnogo toga.

  • Otvorite postavke uređaja.
  • Dodirnite Računi i sigurnosna kopija.
  • Dodirnite Upravljajte računima.
  • Odaberite račun i dodirnite Ukloni račun.
  • Dodirnite ponovno Ukloni račun potvrditi.

Zatim odspojite uređaje koje ste bežično povezali, kao što su pametni satovi, bežične slušalice i zvučnici… Na kraju uklonite zaključavanje zaslona lozinkom, PIN-om, obrascem ili otiskom prsta.

Uklonite SIM i MicroSD kartice

Ako MicroSD karticu želite prodati zajedno sa svojim pametnim telefonom, vraćanjem uređaja na tvorničke postavke također će se izbrisati njezin sadržaj. Drzi to na umu.

Vratite uređaj na tvorničke postavke

Vraćanje na tvorničke postavke je ključno i nikako ga nemojte preskakati jer će uvelike smanjiti mogućnost neovlaštenog i neželjenog pristupa vašim podacima. Osim toga, uređaj će brže raditi nakon što uklonite sve datoteke i aplikacije jer ćete očistiti radnu i memorijsku memoriju.

Evo kako možete vratiti svoj Samsung uređaj na izvorne postavke. Postupak je malo drugačiji za uređaje drugih proizvođača, ali ne previše.

  • Otvorite postavke uređaja.
  • Dodirnite Opća uprava dobro Resetiraj i onda Vraćanje tvorničkih postavki.
  • Dodirnite ponovno Resetiraj.
  • Unesite lozinku za zaključani zaslon.
  • Dodirnite Izbrisati sve.

Svi podaci na uređaju bit će izbrisani osim onih koji su kopirani na usluge u oblaku kao što su Google Drive, Gmail ili Microsoft One.

Očistite kućište uređaja

Uređaj koji je čist iznutra i izvana bit će privlačniji jer će izgledati kao da je redovito održavan i njegovan. Prije čišćenja, odspojite pametni telefon, odspojite ga, odspojite slušalice, skinite poklopac ili ga izvadite iz kućišta.

Ako zaštitnik ekrana ima vidljive ogrebotine, pukotine i slično, najbolje ga je oguliti i baciti.

Prikupite originalni pribor

Sve što je izvorno bilo u paketu s uređajem sada će dobro doći. To se odnosi na punjač i kabel, ali i na ambalažu, pa čak i na račun. Opet ćete bolji dojam steći ako ponudite opremu izvorno namijenjenu uređaju koji prodajete.

Istražite tržište

Nakon što ste učinili sve navedeno, počešljajte mreža odredišta koja nude rabljenu elektroničku robu kako biste odredili koliko možete tražiti za svoj uređaj.

Stariji Apple pametni telefoni obično gube manje vrijednosti od Androida, ali to ne znači da nećete moći dobiti relativno dobru cijenu.

Izbjegavajte prodaju tvrtkama jer će one vjerojatno pokušati sniziti cijenu kako bi povećale zaradu od preprodaje. Umjesto toga, pokušajte pronaći izravnog kupca zainteresiranog za model koji nudite, piše on Iskoristiti.

Izvor: tportal.hr

Na eHowu se prvo pojavila objava Što učiniti prije prodaje mobitela.

ekako.info

Možda vas zanima