back to top

(VIDEO) Za samo 10 minuta: Robot za manikuru osvaja trgovačke centre

Američka kompanija Clockwork prije dvije godine je razvila robota za manikuru pod nazivom MiNiCURE, koji koristi AI, računalni vid i 3D tehnologiju printanja kako bi vam odradio savršenu manikuru noktiju.

Nakon dužeg perioda u kojem je kompanija nastojala promovirati robota u salonima za uljepšavanje i trgovačkim centrima, sada je MiNiCURE uspješno zaposlen u više američkih robnih kuća poznatog branda Target, a kako to obavlja možete vidjeti u ovom videu.

To znači da posjetitelji i posjetiteljice određenih Targetovih robnih kuća imaju priliku da sebi za 10 minuta lakiraju nokte kad odu u šoping, po cijeni od 10 dolara, što je značajno manje od salona za manikuru gdje bi ih ta usluga mogla koštati od 30 pa sve do 100 dolara.

Ovo partnerstvo s Targetom Clockworku omogućuje da osim zarade na samoj usluzi, nastavi s razvojem robota koji će kako kažu, “pomagati ljudima u svakodnevnim stvarima”, ali zasad još ne otkrivaju koji će biti njihov sljedeći uslužni robot.

Kompanija kaže da su se odlučili upravo na ovakvog robota zbog istraživanja koje govori da većina ljudi sedmično utroši 60 minuta na svoje nokte, što je 3.120 minuta godišnje.

Pored toga, analitičari kompanije Boston Consulting Group dali su procjenu da će uslužni roboti, uključujući i robote za manikuru do 2030. godine činiti tržište vrijedno 170 milijardi dolara.

Znači li to da se više isplati ulagati u robote koji sređuju noktiće nego u one koji rade u tvornicama?


www.noob.ba

Možda vas zanima