Vrijeme je za penziju: Evo što će se dogoditi ako još uvijek koristite Hangouts

Objavljeno na:

Google Hangouts će ove jeseni predati štafetu drugom Googleovom proizvodu. Aplikacija koja se već dugo odupire zubu vremena od početka ove sedmice počinje sa migracijom potrošača u novi Google Chat, te će u novembru prestati s radom.

Ako i dalje koristite Hangoutse na smartfonu, dobit ćete poruku u kojoj vas aplikacija poziva da se prebacite na Chat ili Chat u Gmailu. ‘Hangoutse će zamijeniti Google Chat’, piše u službenom blogu.

Engadget naglašava da poruku za prebacivanje, ako koristite Hangoutse u Gmailu, nećete dobiti do jula. Internetski klijent Hangoutsa ostat će dostupan do novembra, a kompanja kaže da će korisnici imati ‘barem’ mjesec dana prije nego što ih internetska stranica počne automatski prebacivati na Chat. Ako i danas aktivno koristite Hangouts, Google obećava da će vaši razgovori biti automatski prebačeni u novu aplikaciju.

Google već neko vrijeme korisnike nastoji prebaciti iz Hangoutsa u Chat, što donekle objašnjava zašto je firma u jednom trenu konačno odlučila ugasiti stari Hangouts.

Vrijeme je za penziju: Evo što će se dogoditi ako još uvijek koristite Hangouts Noob.ba.

www.noob.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Povezano