Google Play Store dobio novi logo

Pored novog logoa, koji će krasiti Google Play Store, od jučer je počela i promocija koja će članove programa nagrađivati sa deset puta više Play Points za obavljene kupovine.

Google je Play Store objavio 2012. godine, kako bi objedinio sve svoje tadašnje prodavnice u jedinstvenu prodavnicu: Android Market (aplikacije), muzika, e-knjige i video. Korisnici su nakon toga mogli da kupe bilo šta što je Google nudio na jednoj stranici i preko velikog broja aplikacija, prenosi Engadget.

Jubilej prodavnice stiže u periodu kada Play Store u velikoj mjeri evoluira. Kompanija je preradila Play Newsstand u Google News tokom 2018. godine, dok je u 2020. završio prebacivanje iz Play Music u YouTube Music. Tokom ove godine, Movies & TV sekcija će biti povučena, a sadržaj se prebacuje u TV aplikaciju.

Play Store je i dalje netaknut, ali je značajno više fokusiran na određene segmente nego što je to bio pre deset godina. Google je morao da povede računa i o sigurnosti, pa je tokom juna ove godine pooštrio svoju politiku korištenja, koja zahtijeva da sve aplikacije koriste Play Store sistem naplate.

pressmediabih.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Možda vas zanima