Jednostavni načini slanja SMS-a sa vašeg Windows računara!

Razmjena tekstualnih poruka postala je jedan od najpopularnijih načina komunikacije u današnjem svijetu. Pogodnost korištenja SMS-a je univerzalno poznata, još od “starih dana”. Međutim, ponekad, iz ovog ili onog razloga, možda biste radije imali pristup svojim tekstualnim porukama na svom računaru i možda biste želeli da pošaljete neki SMS sa svog Windows računara. Ako je tako, u nastavku ovog članka ćemo vam reći nešto više o tome kako možete poslati SMS sa svog Windows računara na vrlo jednostavne načine!

postavke – pretraga – glas – otkrivanje „ok google“.

Google Voice

O Google Voiceu se ne priča mnogo, ali ova zgodna usluga vam daje besplatan virtuelni telefonski broj koji možete koristiti za upućivanje poziva i slanje poruka. Trenutno je dostupan samo u SAD-u i Kanadi. Ako se nađete na ovim teritorijama, postavljanje je jednostavno.

 • Idite na Google Voice i prijavite se.
 • Kliknite na ikonu Poruke, a zatim na “Pošalji poruku”.
 • Unesite ime ili broj kontakta kojem želite poslati SMS. (Možete dodati do sedam osoba u grupni tekst.) Također možete priložiti slike klikom na ikonu slike.
 • Kada budete spremni, kliknite na strelicu “Pošalji”.

 

Glavne karakteristike Google Voicea:

 • Koristi glasovni broj koji radi na pametnim telefonima i internetu
 • Transkripcija govorne pošte
 • Preusmjeravanje poziva
 • Besplatno za ličnu upotrebu / Počevši od 10 USD mjesečno za poslovnu upotrebu

 

jednostavni načini slanja sms-a sa vašeg windows računara!

Windows aplikacija

Za sve one koji koriste Windows računare, a takvih je mnogo, dobro je znati da za slanje i primanje tekstualnih poruka možete koristiti aplikaciju “Your Phone Companion” ili “Phone Link”. Loša strana korištenja Your Phone Companion je ta što ne možete slati multimedijalne datoteke. Kada koristite Phone Link, možete slati medijske datoteke.

Da biste koristili Vaš Phone Companion za slanje poruka, uradite sljedeće:

 • Pritisnite tipku Win na tastaturi i otkucajte “Your Phone” (korisnici Windows 10) ili “Phone Link” (Windows 11 korisnici). Kliknite odgovarajuću aplikaciju za vaš sistem.
 • Ako još niste povezali telefon, aplikacija će vas provesti kroz njega.
 • Kada se povežu, imate pristup svim svojim tekstualnim porukama i možete kreirati i primati poruke odatle.

Takođe možete pristupiti slikama koje ste snimili telefonom. Ne možete ih poslati koristeći Your Phone Companion, ali ih možete vidjeti. Ako koristite Windows 11 i Phone Link, moći ćete pregledavati i slati medijske datoteke.

najbolja hromirana proširenja

Ekstenzije unutar pretraživača Google Chrome

Ako ste korisnik Gmaila, možete koristiti Chrome ekstenziju pod nazivom “Pošalji svoju e-poštu na SMS (tekst)” za slanje teksta sa svoje e-pošte. U osnovi, to je vrlo korisna aplikacija koja vam omogućava da pošaljete 10 poruka besplatno svakog mjeseca. Ako želite poslati više od toga, morate nadograditi na neograničeni plan za oko 50 USD mjesečno. Za mala preduzeća ovo bi mogao biti način slanja poruka klijentima. Premijum verzija vam takođe daje namenski broj telefona. Evo kako možete postaviti ovu ekstenziju:

 • Idite na Chrome web trgovinu i preuzmite ekstenziju za svoj preglednik Google Chrome.
 • Otvorite Gmail u svom pretraživaču. Vidjet ćete kako ekstenzija dodaje ikonu telefona u vaš prozor e-pošte.
 • Kliknite na opciju Nova poruka da započnete kreiranje poruke.
 • Kliknite na ikonu telefona u donjem lijevom uglu.
 • Unesite broj na koji želite poslati SMS.
 • Nakon toga samo otkucajte svoju poruku i pošaljite je na taj broj.

Sa ovom ekstenzijom, ne morate locirati i unositi kod operatera. Alat će to automatski učiniti umjesto vas.

 

Web lokacije sa kojih možete slati besplatne SMS poruke sa svojih Windows računara

Ono što je također mogućnost je mogućnost slanja besplatnih SMS poruka sa nekih internet stranica koje se koriste u tu svrhu. U nastavku članka navest ćemo neke od takvih stranica.

globfone
GlobFone
 1. GlobFone

GlobFone ima samo SMS opciju; ne možete slati slike. Da biste ga koristili, sve što treba da uradite je da unesete broj na koji želite da pošaljete SMS i dodate poruku. Primalac ne može odgovoriti, ali stranica ima provjeru statusa kako bi potvrdila da je poruka ispravno isporučena. Minus stranice je što dolazi sa puno reklamnog sadržaja.

afreesms

 1. AFreeSMS

Putem AFreeSMS web stranice možete slati tekstualne poruke sa svog računara bilo gdje u svijetu. Jednostavno odaberite državu, unesite broj i napišite poruku. Ne možete slati medijske fajlove, ali možete poslati do 160 znakova u jednoj poruci, baš kao i slanje pravog SMS-a putem mobilnog telefona, samo što ga šaljete putem web stranice.

pošalji sms odmah

 1. Pošalji SMS odmah

Da biste koristili Pošalji SMS odmah, morat ćete se registrirati i otvoriti besplatan račun. Ovo vam omogućava da primate tekstualne odgovore u inbox. Možete slati neograničen broj poruka, sve dok svaka poruka ima 130 znakova ili manje. Medijski fajlovi nisu podržani. Brojne zemlje širom svijeta su podržane. Ako želite da šaljete grupne poruke, to košta 0,01 USD po osobi.

 1. OpenTextingOnline

Ako želite da šaljete besplatne tekstualne poruke na mreži koje uključuju slike, pokušajte sa OpenTextingOnline. Možete slati fotografije veličine do 300 KB. Sjajna stvar kod ove stranice je što možete slati neograničeno tekstualne poruke preko nje. Jednostavno odaberite državu, unesite broj i svoju poruku i pošaljite je. Možete unijeti svoju adresu e-pošte u poruku ako želite da primaoci odgovore putem e-pošte. U suprotnom, jednostavno ćete morati ostati na web stranici i čekati da primalac odgovori i pošalje odgovor.

 

Aplikacije za sinhronizaciju teksta

Drugi način na koji možete slati tekstualne poruke sa svog računara je instaliranje jedne od nekoliko različitih aplikacija koje sinhronizuju tekstualne poruke na vašem računaru.

pushbullet

 1. Pushbullet

Pushbullet je jedna od najpopularnijih desktop aplikacija za povezivanje Android telefona sa računarom. Ne samo da vam omogućava slanje SMS poruka između uređaja, već uključuje i zrcaljenje obavještenja, prijenos svih vaših obavještenja sa vašeg Androida na računar. Pushbullet je nekada bio besplatan, ali su smanjili broj funkcija na svojoj besplatnoj platformi i dodali plaćeni nivo od 5,00 USD mjesečno.

mightytext
MightyText
 1. MightyText

Ova aplikacija za slanje tekstualnih poruka sa vašeg računara je opcija pretraživača, a ne desktop aplikacija kao što su Pushbullet i AirDroid. MightyText vam omogućava da sinhronizujete svoje tekstualne poruke zajedno sa obaveštenjima, fotografijama, video zapisima i svim glavnim desktop pretraživačima. Besplatno je za do 500 poruka mjesečno, a nakon toga će vas koštati 5,00 USD mjesečno.

Ako smatrate da slanje poruka na vašem telefonu nije najefikasniji način za kreiranje poruka, pokušajte ih poslati na jedan od ovih metoda. Također, ne zaboravite napraviti sigurnosnu kopiju svojih poruka u slučaju da se nešto dogodi vašem telefonu.

Napisao: Ivan Hečimović

Post Jednostavni načini slanja SMS-a sa vašeg Windows računara! prvi put se pojavio na PC CHIP-u.
pcchip.hr

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Možda vas zanima