Kako aktivirati Instant Apps – ITRevolucija

Danas ćete naučiti kako aktivirati Instant Apps.

Prilikom Google I/O 2016 dobili smo priliku prvi put vidjeti novu mogućnost koja ce doći na Android telefone,a njeno ime je Instant Apps.

Ukratko, Instant Apps nam omogućava da pristupimo online verziji aplikacije bez da je moramo prethodno instalirati. Zahvaljujući ovoj opciji korisnici će morati uložiti manje vremena i truda, ali će isto tako kompanije dozvoliti korisnicima da isprobaju aplikacije prije nego ih instaliraju.

Ukoliko ste čekali ovu opciju od prošlog maja, imamo dobre vijesti za vas! Google je napokon omogućio pristup Instant Apps, ali samo određenom broju korisnika do sada. Sada kada znamo da je Instant Apps dostupan određenim mobilnim telefonima idemo nešto reći o tome kako se koriste.

Kako biste saznali da li vaš Android ima pristup Instant Apps pratite instrukcije ispod. Kako bi započeli sa procesom prvo ćete morati omogućiti Instant Apps na svom Android uređaju. Ovo je lagano.

kako aktivirati instant apps
Kako aktivirati Instant Apps - ITRevolucija

Kako aktivirati Instant Apps

1. Uđite u settings meni

2. Skrolujte dole i kliknite na Google koji se nalazi pod kategorijom privatnost

3. Pod kategorijom servisi izaberite Instant Apps.

4. Kliknite na krug u gornjem desnom uglu.

5. Pogledajte instrukcije i pro?itajte uslove ako vam je to uopšte bitno i onda kliknite na Yes.

Sjajno,odradili ste pola posla!

Jednom kada ste obavili sve korake iznad, spremni ste da tražite i koristite Instant Apps.

Više će aplikacija biti dostupno u budućnosti, ali za sada su uključene samo: Wish, Viki, Buzzfeed i Periscope. Mi smo uspijeli pokrenuti samo Wish koriste?i Instant Apps.

Kako koristiti Instant Apps

1. Na vašem uređaju koristeći Google tražite jednu od podržanih aplikacija iznad.

2. Spustite dole i izaberite aplikaciju  koja sadrži riječ Instant ( kao što je pokazano ispod).

3. Kliknite na Open app.

Jednom kada se Instant app učita, možete koristiti željenu aplikaciju isto onako kako bi koristili neku koju ste skinuli sa Play Stora. U slučaju Wisha, možete pristupiti svom nalogu, tražiti razne proizvode, pa čak i naručiti stvari bez da instalirate aplikaciju na mobilni telefon.

Ako želite da instalirate Wish aplikaciju, taj postupak je sada lagan. Povucite dole sa vrha ekrana kako bi dobili polje sa obavjestima, onda kliknite na App info. Odatle možete instalirati aplikaciju, obrisati podatke aplikacije, pa čak vidjeti i koje dozvole aplikacija ima.

Pritisnuvši Install dugme dobićete novi prozor koji vam omogućava da odmah odatle instalirate aplikaciju, ako biste radije preko Google Play Stora, kliknite na prelivajući meni (tri vertikalne tačke ), a onda kliknite na “View on Google Play”.

Proces se čini bezprijekornim, tj. onda kada je Instant apps aktiviran na vašem telefonu. Prisjetite se da opcija još uvijek dolazi na mobitele, tako da ćete vjerovatno još malo morati pričekati prije nego što mognete upotrijebiti opciju. Nema sumnje da će Instant apps biti ogroman hit u budućnosti, pogotovo zbog aplikacija za kupovinu kao Wish npr.

Jeste li vi bili u mogućnosti da probate Instant apps na svom telefonu do sada? Ako jeste,napišite nešto o svom iskustvu u komentarima.

Nadamo se da ste shvatili kako aktivirati Instant apps.

Možda vas zanima