back to top

Najbolje usluge igranja u oblaku: GeForce Now vs. Xbox Cloud Gaming

Igranje video igara je postalo popularnije nego ikad prije, a usluge igranja u oblaku su postale sve više tražene. U ovom članku, istražit ćemo dvije popularne usluge igranja u oblaku, GeForce Now i Xbox Cloud Gaming, i analizirati njihove prednosti i karakteristike, kao i pogledati druge relevantne usluge na tržištu.

Najbolje usluge igranja u oblaku: GeForce Now vs. Xbox Cloud Gaming

  1. GeForce Now:

GeForce Now je usluga  koju pruža NVIDIA, poznata po svojim grafičkim karticama. Ova usluga omogućava korisnicima da strimaju svoje omiljene igre na različitim uređajima, uključujući računare, pametne telefone i tablete. Prednosti GeForce Now usluge uključuju visokokvalitetno renderovanje grafike i nisku latenciju, što omogućava glatko iskustvo igranja čak i na slabijim uređajima. Također, GeForce Now podržava veliki broj popularnih igara i omogućava korisnicima da igraju svoje već kupljene igre sa drugih platformi kao što su Steam i Epic Games Store.

  1. Xbox Cloud Gaming:

Xbox Cloud Gaming, ranije poznat kao xCloud, je usluga igranja u oblaku koju pruža Microsoft. Ova usluga omogućava pretplatnicima Xbox Game Pass Ultimate da strimaju veliki broj igara iz biblioteke Xbox na različitim uređajima. Xbox Cloud Gaming se ističe po tome što je veoma dobro integrisan sa ekosistemom Xbox konzola i Windows računara. Pretplatnici mogu pristupiti igrama iz biblioteke Xbox Game Pass Ultimate i nastaviti igranje tamo gdje su stali na bilo kojem kompatibilnom uređaju. Xbox Cloud Gaming također podržava visokokvalitetno igranje i nudi mogućnost igranja igara na različitim kontrolerima ili putem touch screena na mobilnim uređajima.

najbolje usluge igranja u oblaku
Najbolje usluge igranja u oblaku: GeForce Now vs. Xbox Cloud Gaming

Ostale relevantne usluge:

Pored GeForce Now i Xbox Cloud Gaming, postoje i druge značajne opcije koje vrijedi spomenuti:

  • Amazon Luna: Amazon Luna je usluga igranja u oblaku koju pruža Amazon. Ova usluga nudi širok izbor igara iz različitih žanrova i podržava igranje na različitim uređajima.
  • PlayStation Now: PlayStation Now je usluga igranja u oblaku koju pruža Sony za svoje PlayStation konzole i računare. Ova usluga omogućava strimovanje velikog broja PlayStation igara i podržava igranje na različitim uređajima.

U zaključku, usluge igranja u oblaku su sve popularnije među igračima širom svijeta. GeForce Now i Xbox Cloud Gaming su među vodećim uslugama na tržištu, nudeći visokokvalitetno iskustvo igranja na različitim uređajima. Ipak, važno je uzeti u obzir individualne potrebe i preferencije prilikom odabira usluge igranja u oblaku koja najbolje odgovara vašim željama.

najbolje usluge igranja u oblaku
Najbolje usluge igranja u oblaku: GeForce Now vs. Xbox Cloud Gaming

Prednosti igranja igrica u oblaku: Sloboda, pristupačnost i beskrajna zabava

U današnjem digitalnom dobu, tehnologija se stalno razvija i donosi nam inovacije koje nam olakšavaju svakodnevni život. Jedna od takvih inovacija je igranje igrica u oblaku, što je koncept koji je sve popularniji među igračima diljem svijeta. Igranje igrica u oblaku omogućava vam da uživate u vrhunskim igračkim iskustvima bez potrebe za skupim hardverom ili preuzimanjem igara. U ovom blog postu istražit ćemo prednosti igranja igrica u oblaku i zašto je ova tehnologija postala tako popularna.

Sloboda i mobilnost:
Jedna od ključnih prednosti igranja igrica u oblaku je sloboda koju pruža. Bez obzira na to gdje se nalazite, sve što vam treba je stabilna internetska veza i kompatibilni uređaj (poput pametnog telefona, tableta ili računala) kako biste pristupili svojim omiljenim igrama. Nema potrebe za kupovinom skupog hardvera ili instaliranjem igara na svoj uređaj. Bilo da ste u udobnosti vlastitog doma, putujete ili boravite kod prijatelja, možete se jednostavno prijaviti na svoj račun i nastaviti igrati tamo gdje ste stali. Ova mobilnost omogućuje igračima da iskoriste svoje slobodno vrijeme bez ikakvih ograničenja.

Pristupačnost:
Igranje igrica u oblaku je iznimno pristupačno jer ne zahtijeva jaku računalnu konfiguraciju ili konzolu. Sve igre se izvode na udaljenim serverima i strimaju se izravno na vaš uređaj putem interneta. To znači da čak i oni s manje moćnim računalima mogu pristupiti i uživati ​​u najnovijim igrama visoke kvalitete. Ova pristupačnost oslobađa igrače od financijskih barijera i omogućuje im da istražuju raznolike svjetove igara bez ikakvih tehničkih ograničenja.

najbolje usluge igranja u oblaku
Najbolje usluge igranja u oblaku: GeForce Now vs. Xbox Cloud Gaming

Fleksibilnost i ažuriranja:
Kada igrate igre u oblaku, više ne morate brinuti o ažuriranjima i instalacijama. Sve promjene i nadogradnje vrše se na serverima, što znači da će vam uvijek biti dostupna najnovija verzija igre. Ova fleksibilnost znači da nećete gubiti vrijeme na čekanje preuzimanja ili instalacija, već ćete se odmah moći upustiti u igru. Osim toga, cloud gaming pruža mogućnost da igrate različite igre s jednim računom, bez potrebe za kupovinom ili mijenjanjem fizičkih medija.

Beskrajna zabava:
Igranje igrica u oblaku pruža vam pristup velikom broju igara iz različitih žanrova. Bilo da ste ljubitelj akcijskih igara, RPG-ova ili sportskih simulacija, cloud gaming platforme nude širok izbor igara za svaki ukus. S obzirom na to da ne morate kupovati svaku igru pojedinačno, možete istraživati ​​novi svijet igara i isprobavati različite žanrove bez ikakvih dodatnih troškova. Cloud gaming pruža beskrajnu zabavu i mogućnost da istražite igre koje inače možda ne biste prigrlili.

Preporuka:

5 tajni sportskog klađenja

10 sajtova za gledanje filmova online sa prevodom!

Kako se zarađuje od TikToka

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra dobio FCC certifikat

Meta pravi AI nalepnice za Messenger

5 stvari koje virtuelna privatna mreža može sakriti i 5 stvari koje ne može

6 najboljih softvera za kloniranje diska na Windows 10

Možda vas zanima