back to top

Najbolje YouTube Vance alternative

Popularna besplatna YouTube aplikacija za blokiranje oglasa, Vanced, sada je mrtva. Dana 13. marta 2022. godine, Vanced je službeno najavio da će ugasiti YouTube Vance nakon pravne prijetnje od strane Googlea. Dok aplikacija nastavlja raditi na uređajima na kojima je trenutno instalirana (i također se može preuzeti sa stranice još nekoliko dana), aplikacija će biti uklonjena s weba u narednim danima.

Brinete se kako ćete u narednim danima moći besplatno prenositi YouTube bez oglasa na svom pametnom telefonu? Evo 5 najboljih YouTube Vanced alternativa koje možete koristiti za nastavak prijenosa YouTubea bez oglasa. Važno je napomenuti da sve navedene aplikacije rade na svim Android uređajima, uključujući HUAWEI uređaje bez Google Mobile Services (GMS).

newpipe

NewPipe

NewPipe je jedna od popularnih YouTube aplikacija bez oglasa dostupnih na Androidu. Ova aplikacija je otvorenog koda, besplatna je za korištenje i dolazi sa svim funkcijama koje podržava zvanična YouTube aplikacija (a zatim i neke). Ono što je još zanimljivije je da ova aplikacija ne koristi Googleove vlasničke API-je za prikaz sadržaja. Umjesto toga, analizira normalnu mobilnu web stranicu YouTube kako bi streamao videozapise i blokirao oglase u pokretu.

newpipe

NewPipe nudi mnoge funkcije s kojima YouTube Premium dolazi: reprodukciju u pozadini, streaming bez oglasa, način rada slika u slici, preuzimanje video zapisa i još mnogo toga. Međutim, postoje dva glavna problema s aplikacijom. Prvo, aplikacija ne nudi korisnički interfejs sličan YouTube-u, tako da ćete morati da se pozabavite novim dizajnom ako želite da koristite YouTube bez reklama.

Drugo, pošto nema podrške za Google usluge, aplikacija se ne sinhronizuje sa YouTube serverima, tako da nećete moći da nastavite da gledate video (sa mesta gde ste ga ostavili u aplikaciji) na svom računaru. Međutim, aplikacija nudi opcije kao što su pretplata na kanal, označavanje videozapisa, kreiranje prilagođenih lista za reprodukciju i još mnogo toga bez Google računa ili čak i bez potrebe da se prijavite na Google. Možete isprobati aplikaciju NewPipe na svom Android pametnom telefonu preuzimanjem aplikacije koristeći vezu ispod (ili je preuzmite putem F-Droid prodavnice aplikacija):

skytube

SkyTube

SkyTube je još jedna aplikacija otvorenog koda za YouTube streaming bez oglasa. Kao i NewPipe, SkyTube također radi bez Google usluga. Omogućava vam da se pretplatite na YouTube kanale, označite video zapise, kreirate plejliste i uradite mnogo više baš kao NewPipe.

Sa funkcijom koju NewPipe nudi, možete blokirati i staviti na bijelu listu određene kanale sa kojih ne želite/želite gledati video zapise. Aplikaciju možete isprobati preuzimanjem sa linkova ispod:

https://skytube-app.com/

https://f-droid.org/packages/free.rm.skytube.oss/

 

sljedeći dns

DNS za blokiranje oglasa

Ako želite zadržati osnovno iskustvo YouTubea i ne želite se prebacivati ​​na druge alternative, onda je ovo vjerovatno najbolja opcija za vas. Međutim, vrijedno je napomenuti da ova metoda nije u potpunosti dokaz službene YouTube aplikacije, tako da ćete s vremena na vrijeme možda vidjeti neke oglase.

Ali, ako prenosite YouTube putem mobilnog web-mjesta na svom Android pametnom telefonu, onda bi ova metoda trebala raditi savršeno bez ikakvih problema. Prije nego vam pomognemo da odaberete DNS uslugu za blokiranje oglasa, objasnimo kako ova metoda funkcionira. DNS servis blokira oglase na osnovnom nivou. Jednostavnije rečeno, DNS usluga skenira kod prije nego što ga generira na vašem uređaju, a ako vidi Google oglas, jednostavno blokira njegovo prikazivanje na vašem uređaju.

Ukratko, moći ćete streamati YouTube videozapise bez reklama putem zvanične aplikacije. I ne samo YouTube videozapisi bez oglasa, također ćete moći blokirati oglase iz svih aplikacija koristeći ovaj metod, što ga čini jednom od najboljih dostupnih opcija.

Postoji niz DNS usluga za blokiranje oglasa. Neke od naših pouzdanih usluga su Next DNS i AdGuard. Obje ove usluge su besplatne za korištenje i jednostavne za postavljanje. Ako tražite detaljniju verziju kako možete postaviti DNS da blokira oglase na vašem uređaju, pogledajte objašnjenje s naše sestrinske stranice XDA Developers.

 

ymusic

YMusic

Ako prvenstveno koristite YouTube Vanced za streaming muzike, svidjet će vam se aplikacija YMusic. YMusic vam omogućava da reprodukujete samo audio dio YouTube videa (u pozadini i sa isključenim ekranom), štedeći do 90% podataka. Možete čak preuzeti YouTube videozapise u MP3 formatu na svoj uređaj pomoću ove aplikacije.

Takođe može izdvojiti video metapodatke, kao što su naziv izvođača i albuma, i dodati odgovarajuće metapodatke preuzetoj muzici. Štaviše, radi sa aplikacijom YouTube tako da možete direktno. Samo podijelite link na YMusic iz zvanične YouTube aplikacije i video će početi da se strimuje u pozadini. Možete isprobati YMusic koristeći link ispod:

https://ymusic.io/

 

najbolje youtube vance alternative

YouTube Premium

Pa, ovo je vjerovatno najlakši način da nabavite YouTube bez oglasa na svom mobilnom telefonu. YouTube Premium je službena plaćena usluga YouTube-a koja vam omogućava streamanje YouTube video zapisa bez reklama na vašem uređaju.

Osim YouTube-a bez oglasa, dobijate i druge pogodnosti kao što su reprodukcija u pozadini, opcije preuzimanja videozapisa i besplatna usluga YouTube Music Premium. YouTube Premium lični planovi počinju od 11,99 USD mjesečno, ali možete smanjiti troškove odabirom godišnjeg, studentskog ili porodičnog plana.

Piše: RG

Objava Najbolje YouTube Vanced alternative prvi put se pojavila na PC CHIP-u.
pcchip.hr

Možda vas zanima