back to top

Najbolji Android telefoni u 2017. godini | ITRevolucija

Budući da Android dominira većinom telefona, to znači da je odabir najboljeg Android telefona ujedno i odabir najboljeg telefona uopšte. Postoje telefoni koji privlače korisnike svojim dizajnom ili mogućnostima ili su dobri za sve potrebe ili telefoni koji daju mnogo više za svoju cenu.

Jedno je sigurno, a to je da je ekosistem Android telefona pun, tako da nije lako odabrati pravi. Specifikacije telefona često ne znače ništa dok ga ne podignete i ne isprobate dugo vremena. U nastavku su navedeni najbolji Android telefoni u 2017. godini sa kojima ne možete pogrešiti.

najbolji android telefoni

Najbolji Android telefoni u 2017.

8. Moto G5 Plus

U Barseloni, na sajmu MVC 2017, Lenovo, kompanija koja sada stoji iza brenda Moto, predstavila je dva nova telefona i dva dodatka Moto Mods. To su Moto G5 i Moto G5 Plus, kao i Car Mod i nova vrsta pametne baterije. Na MVC 2017, Lenovo se pohvalio da prodaja telefona ide iznenađujuće dobro i da su se po prvi put otkako je kompanija prodavala i računare i pametne telefone, telefoni prodati više od računara.

Poslednji kvartal bio je posebno jak za Lenovo, koji se pohvalio da je već bio tri godine zaredom proizvođači? PC uređaj broj jedan na svetu.

Sa baterijom od 2.800 mAh koja će trajati najmanje jedan dan bez punjenja, uređaj možete da koristite od izlaska sunca do večeri, bez potrebe za punjenjem. Kada dođe vreme za punjenje, nikad vas neće usporiti. Brzi punjač? od 10V omogućava da vaš Moto G5 radi za samo nekoliko minuta.

Što se tiče brzine, osmojezgreni Snapdragon procesor od 1,4 GHz daje vam trenutni pristup fotografijama, aplikacijama i svemu što je između njih – bez muke u prekidanju ili zaustavljanju. Zaključavanje telefona radi zaštite podataka ili otključavanje pristupa omiljenim aplikacijama je takođe lakše nego ranije u klasi jednostavnim dodirom programabilnog senzora otiska prsta.

7. Huawei Mate 9

Mate linija telefona poznata je po telefonima pristojnog kvaliteta sa vrlo dobrim ekranom, baterijom velikog kapaciteta, velikim dimenzijama – uopšte, sjajnim uređajima za fablet koji zaslužuju sve pohvale i preporuke. Huavei Mate 9 je prvi pametni telefon na svetu koji integriše mašinsko učenje u sistem kako bi ga svakodnevno učinio bržim.

Na primer, ako korisnik ima uobičajenu rutinu ili algoritam ponašanja koji koristi svakodnevno, telefon će to naučiti i preusmeriti resurse na sledeću stvar, tako da se korisnik nikada neće osećati zaglavljeno. Ako koristite Facebook i gledate pozive ili e-poštu, a zatim otvorite Tvitter ili Instagram, možda nakon Instagrama obično igrate Tetris Blitz, telefon će to shvatiti i sve resurse prebaciti na trenutnu i sledeću stvar.

Ekran je 5,9 inča, a rezolucija je FHD. Pokreće ga 8-jezgreni Hisilicon Kirin 960 čipset i ima 4 GB RAM-a. Interna memorija je 64 GB, može se proširiti 256 GB MicroSD karticom. Ima dve zadnje kamere od 20 MP i 12 MP, a na prednjoj strani ima 8 MP. Baterija od 4.000 mAh nije zamenljiva i radi na Nougat-u.

6. Huawei P10 i P10 Plus

Huavei je uporan da preuzme prodaju od Samsunga, posebno u pogledu pozicioniranja uređaja, detalja koji pametne telefone razlikuju među mnogim kineskim modelima. U isto vreme, kompanija posvećuje veliku pažnju dizajnu, materijalima i stvara uređaje koji će se lako razlikovati od mnogih sličnih uređaja, oni imaju svoj prepoznatljiv pečat. Huaveijeva ambicija je da bude vrhunski brend, što ova kompanija zapravo i jeste, ali oni su u kategoriji odmah ispod Samsunga, shvatajući da ne mogu ravnopravno da se takmiče sa proizvodima pomenute korejske kompanije. Takvi Huaveijevi pokušaji do sada su bili neuspešn

Pozicioniranje P-serije deluje jednostavno, ovo su pametni telefoni sa zanimljivim karakteristikama za one koji traže puno modernih karakteristika, a takođe imaju visoke zahteve prema kameri uređaja. Zbog toga većina modela serije P ima dvostruke glavne kamere koje su razvili Leica stručnjaci. Ako su prvi takvi uređaji bili daleko od kvaliteta slike vodećih modela drugih kompanija, u poslednjih nekoliko godina Huavei je napravio pravi proboj, a u mnogim aspektima su takve dvostruke kamere postale veoma zanimljive.

Telefon ima 5,1-inčni FHD ekran, a Plus 5,5-inčni 2K ekran i veću bateriju, odnosno bateriju od 3750 mAh. Pokreće Android Nougat. Ima Hisilicon Kirin 960 čipset, 4 GB RAM-a, 64 GB minimalne interne memorije, s tim što Plus ima verziju od 128 GB, obe sa prostorom za Micro SD karticu do 256 GB.

5. OnePlus 3T

OnePlus promoviše svoje telefone kao modele, koje naziva ubicama glavnih modela velikih kompanija, što je čisti marketing. S druge strane, prvi OnePlus model bio je veoma zanimljiv uređaj, dok je drugi model bio potpuno suprotan, potpuno nezanimljiv, skup od početka i pravi neuspeh u poređenju sa konkurentima i inženjeringom.

Stoga sam s nestrpljenjem očekivao pojavu OnePlus 3, koji je bio potpuno neosnovan. Ovaj model nudi najbolji odnos cene i performansi u svojoj klasi. Naravno, reči? ne radi se o modelu koji može u zaborav da baci vodeće modele najpoznatijih kompanija ili najmoćniji pametni telefon, kako kompanija ponekad pokušava da ga promoviše. Reči? je više o glavnom kineskom modelu koji može ponuditi vrlo dobre performanse, odličan kvalitet delova i kao rezultat vrlo dobro korisničko iskustvo. Ovaj model takođe ima neke nedostatke, ali oni nisu kritični i znatno su nadmašeni prednostima ovog uređaja.

3T ima 6 GB RAM-a, 5,5-inčni FHD ekran, najmanje 64 GB interne memorije, 16 MP i prednju i zadnju kameru. Baterija ima 3.400 mAh i to je nemoguće primetiti, nema mesta za Micro SD karticu, a OS je Nougat. Ovaj telefon takođe ima: podršku za Google Daidream, dvopojasni Vi-Fi, GPS GLONASS, audio od 3,5 mm, izlaz, skener otiska prsta, dvostruku antenu za bolji prijem signala.

4. Google Pixel i Pixel XL

Pikel telefoni su u potpunosti napravljeni na drugačiji način, iznutra i spolja, tako da, poput iOS-a i iPhone-a, rade u savršenoj harmoniji i bez prekida. Google je kontrolisao čitav proces – od stvaranja kućišta i hardvera, do podešavanja Androida, umetanja aplikacija i svega što bi moglo biti važno za korisnika.

Pikel telefoni se oslanjaju na sjajno Android iskustvo, bolje upravljanje fotografijama, Google Cloud, napredne opcije kamere i virtuelnu stvarnost. Telefoni su napravljeni od stakla, metala i nemaju neravnine na zadnjoj strani, što se tiče kamere …

U hardverskom smislu, to su telefoni od 5 i 5,5 inča, sa Super AMOLED ekranima, Full HD rezolucijom (441 ppi) za Google Pikel i KHD (534 ppi) za Google Pikel KSL. Manji Pikel ima bateriju od 2.770 mAh, dok veći ima 3.450 mAh. Oba telefona imaju Kualcomm Snapdragon 821, Android 7.1 Nougat, dakle novu Android verziju sa poboljšanim i pametnijim asistentom, kao i znatno poboljšanom kamerom.

Google je otkrio da su specifikacije kamere 12 MPk, veličina piksela 1,55 mm, otvor blende f / 2.0, kao i OIS, tj. optička stabilizacija kamere. Telefoni imaju 4 GB RAM-a, kao i 32 ili 128 GB korisničke memorije, bez microSD kartice, ali sa neograničenim Google Cloud prostorom za slike i video zapise koje Pikel snima i snima. Napravio ih je HTC, ali nisu potpisali. Umesto toga, potpisuje se Google, sa novim slovom „G“ na poleđini. Prema kompaniji, ovo je idealan Android koji smo čekali.

3. HTC U11

HTC U11 podržava IP67 sertifikat, pokreće ga Snapdragon 835 čipset, ima 4 GB RAM-a (na nekim tržištima će i dalje imati 6 GB), ekran je 5,5 inča, a kamere su 12 i 16 megapiksela, sa baterijom od 3000 mAh. Softver kao i dizajn su prelepo uglađeni, a kamera se može udobno takmičiti sa najboljim telefonima na tržištu. Ono što ga izdvaja je Edge Sense. Kada stisnete bilo koji deo njegove leve ili desne strane, funkcija koju ste postavili da se izvršava automatski se izvršava. Takođe nema audio izlaz od 3,5 mm što bi moglo mnogima zasmetati.

2. LG G6

Najistaknutiji atributi ovog telefona su 5,7-inčni KHD ekran i omjer slike 18: 9, kao i zaobljene ivice. Ima Snapdragon 821 čipset, 4 GB RAM-a, vodootporan je, ima dve zadnje 13 MP kamere, puno interne memorije. Ovo nije telefon koji ima gomilu opcija koje nikada nećete koristiti. Ovo je telefon koji ima sve što će trebati svakom korisniku. Prikaz za LG G6.

najbolji android telefoni

1. Samsung Galaxy S8 i S8 Plus

Izgleda da Samsung zna šta korisnici žele, jer se sve mašte ispunjavaju kupovinom ovog telefona. Dugo trajanje baterije, najkvalitetniji ekrani sa najvišim rezolucijama, impresivne kamere, besprekorna brzina i mnogi drugi faktori su ono što je kompanija postigla u 2016. godini. Ovog puta oba telefona imaju zakrivljeni ekran, proporcije 18,5: 9.

Takođe više ne postoji fizički taster Početna, što znači da su tasteri za navigaciju na ekranu. Telefoni takođe imaju Kualcomm Snapdragon 835 čipset, 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije, a operativni sistem je Android 7.0 Nougat. Takođe od dodatne opreme možete uzeti DeKs, Gear 360 kameru pomoću koje možete snimati u 4K i strimovati uživo. Takođe ima specijalnu za S8 VR slušalice. Više o modelu.

Možda vas zanima