Najbolji kripto novčanici za mobilne uređaje

Objavljeno na:

Tokom posljednje decenije, kriptovaluta je stekla ogromnu popularnost. Prosječnom čovjeku kriptovaluta može biti zastrašujuća, ali ona je zapravo prilično dostupna, sve što vam treba je pametni telefon i nešto gotovine.

Ovo su najbolje aplikacije za kripto novčanik.

rainbow kripto novčanik

Rainbow

Rainbow je Ethereum novčanik otvorenog koda koji korisnicima omogućava upravljanje imovinom baziranom na Ethereum-u. Novčanik praktično omogućava korisnicima da kupuju Ethereum uz Apple Pay. Aplikacija omogućava korisnicima pristup najvećoj decentralizovanoj razmeni na svetu, Uniswap, kao i drugim DeFi platformama kao što su Aave i Compound.

Ljubitelji umjetnosti će također voljeti opciju kupovine NFT-a direktno sa tržišta kao što su OpenSea i Rarible. Korisnici mogu lako vidjeti trendovske kriptovalute na kartici Discover u aplikaciji, kao i kreirati listu za praćenje kriptovaluta. Aplikacija naglašava sigurnost korisnika i činjenicu da korisnici imaju potpunu kontrolu nad svojom imovinom i direktno je posjeduju.

trust wallet

Trust Wallet

Trust je kripto novčanik koji omogućava korisnicima da kupuju, pohranjuju, šalju i razmjenjuju kriptovalute. NFT-ovi se također mogu pohraniti direktno u aplikaciju, što ga čini savršenim za ljubitelje umjetnosti. Decentraliziranim aplikacijama i blockchain igrama može se lako pristupiti putem preglednika aplikacije bez napuštanja aplikacije.

Kripto investitorima će se svidjeti investicione karakteristike aplikacije kao i koliko je lako pristupiti decentralizovanim servisima razmjene koji podržavaju novčanik s integriranim pristupom Uniswap-u i PancakeSwap-u.

najbolji kripto novčanici za mobilne uređaje

MetaMask

MetaMask je kripto novčanik koji pomaže korisnicima da upravljaju imovinom zasnovanom na Ethereum-u.

Uz ovaj novčanik, korisnici mogu slati, primati, kupovati i razmjenjivati ​​tokene zasnovane na Ethereum-u, kao i pohranjivati ​​NFT-ove. MetaMask također služi kao Web3 pretraživač i omogućava korisnicima da se povežu na decentralizirani web i istražuju blockchain aplikacije. Aplikacija korisnicima olakšava kupovinu kriptovalute uz niz jednostavnih načina plaćanja, uključujući Apple Pay, Transak i MoonPay.

edge wallet

Edge

Edge je kripto novčanik otvorenog koda koji omogućava korisnicima da upravljaju svojom kripto imovinom. Korisnici mogu kupovati, prodavati, pohranjivati ​​i razmjenjivati ​​kriptovalute, a podržano je nekoliko glavnih kriptovaluta, uključujući Bitcoin, Ethereum, Litecoin i Monero.

Edge naglašava sigurnost kao svoju osnovnu vrijednost, a korisnici imaju potpunu kontrolu nad svojim sredstvima, pri čemu ni Edge ni treća strana nemaju pristup sredstvima ili podacima o transakcijama. Jedna od jakih sigurnosnih funkcija aplikacije uključuje opciju provjere autentičnosti s dva faktora kako bi spriječili hakera da pristupi vašem novčaniku čak i ako ima vaše korisničko ime i lozinku.

  Šta je Mempool?

exodus novčanik

Exodus

Exodus je aplikacija za kriptovalute koja korisnicima omogućava slanje, pohranjivanje, razmjenu i primanje preko 180 kriptovaluta. Aplikacija je prilagođena investitorima, sa grafikonima kriptovaluta u realnom vremenu koji olakšavaju praćenje performansi imovine koju držite u svom novčaniku. Ozbiljni investitori također mogu uložiti svoju kripto imovinu putem aplikacije uz visoke kamatne stope. Ugrađena razmjena u aplikaciji olakšava brzu razmjenu vaše kripto imovine.

Exodus ozbiljno shvata korisničku podršku, ako naiđete na problem dok koristite aplikaciju, ljudska podrška je dostupna 24/7 da vam pomogne.

coinbase gdax

Coinbase

Coinbase je jedna od najvećih svjetskih aplikacija za kripto novčanik, sa preko 89 miliona korisnika. Korisnici mogu kupovati, prodavati, pohranjivati, trgovati i razmjenjivati ​​kriptovalute na korisničkom interfejsu, a podržan je širok spektar kriptovaluta, uključujući Bitcoin, Dogecoin, Tether i Solana. Postavljanje vašeg računa je jednostavno; sve što treba da uradite je da povežete svoj bankovni račun. Kartica Trgovina prikladno prikazuje statistike kao što su najbolji dobitnici i gubitnici kriptovaluta, kao i vaša lična lista za praćenje kriptovaluta.

Investitori imaju priliku zarađivati ​​od svoje imovine u aplikaciji, a zainteresovani studenti mogu ažurirati svoje kripto znanje pomoću članaka vijesti u aplikaciji.

 

Coinomi

Coinomi je kripto novčanik koji korisnicima omogućava upravljanje više od 1700 tokena i altcoina. Coinomi podržava širok raspon funkcija, uključujući integrirane decentralizirane usluge razmjene i mogućnost jednostavne kupovine kriptovalute s vašom debitnom ili kreditnom karticom.

Integrirani DApps pretraživač korisnicima olakšava pregledavanje decentraliziranih aplikacija, a korisnici čak mogu kupiti vlastiti NFT domen direktno u aplikaciji. Korisnici koji naiđu na probleme mogu lako kontaktirati podršku za chat uživo u aplikaciji.

crypterium

Crypterium

Crypterium je kripto novčanik koji korisnicima omogućava kupovinu, skladištenje, prodaju i razmjenu najpopularnijih svjetskih kriptovaluta.

Kupovina kriptovalute je jednostavna: sve što vam treba je vaša kreditna kartica. Crypterium takođe ima svoju virtuelnu Visa karticu, koja korisnicima omogućava da koriste svoja sredstva Crypterium za podizanje gotovine sa bankomata u preko 200 zemalja i kupovinu putem interneta i van mreže.

Kartica Tržište u aplikaciji brzo pokazuje kako kriptovalute trenutno rade pomoću vizuelnih grafikona, a kartica Predviđanja prikazuje dnevne prognoze cijena pomoću umjetne inteligencije, sa prijavljenom stopom točnosti od 80%. Kripto investitori također mogu zaraditi visoku kamatu sa Crypterium štednim računima s visokim prinosom. Evo kratkog objašnjenja kako to možete učiniti.

Prva stvar koju trebate učiniti da počnete s ulaganjem je pronaći pravu platformu za razmjenu kriptovaluta. Trebali biste potražiti platformu koja je sigurna, regulirana i koja ima niske naknade za transakcije. Također biste trebali uzeti u obzir likvidnost platforme prije nego što je odaberete; nedostatak ugovornih strana spremnih za trgovinu mogao bi se pretvoriti u izgubljene prilike. Zatim morate razmisliti u koju je kriptovalutu najbolje ulagati.

  Aplikacije za kriptovalute za početnike

Zapamtite da nisu sve kriptovalute stvorene jednake; neke su mnogo nestabilnije od drugih. Stoga je najbolje istražiti kriptovalutu u koju planirate uložiti prije donošenja bilo kakve odluke. Ali prije nego što počnete s ulaganjem, zapamtite da kriptovalute zahtijevaju dobru sigurnost, tako da morate biti oprezni. Transakcije kriptovaluta ne mogu se poništiti kada se jednom dodaju u blockchain, tako da ako je vaš račun kompromitovan i vaša sredstva budu ukradena, oni bi vrlo lako mogli nestati zauvijek.

blockchain.com

Blockchain.com

Blockchain.com je jedan od najpopularnijih svjetskih kripto novčanika koji omogućava korisnicima da kupuju, prodaju, pohranjuju i razmjenjuju svoju digitalnu imovinu. Kupovina kriptovalute je jednostavna; sve što trebate učiniti je povezati svoju kreditnu ili debitnu karticu s aplikacijom. Investitori mogu zaraditi visoku kamatu na svoju kriptovalutu otvaranjem nagradnog računa u aplikaciji. Blockchain.com shvaća sigurnost ozbiljno s dostupnom verifikacijom u dva koraka. Novčanik je takođe novčanik sa privatnim ključem, tako da niko ne može pristupiti sredstvima u novčaniku osim vlasnika.

 

Prije bilo kakvih konkretnih radnji, najbolje je dobro istražiti kripto tržište

Kripto svijet je eksplodirao u popularnosti, ali je i dalje tržište u razvoju.

Iako su ove aplikacije za novčanik zgodan način za brzo i jednostavno pohranjivanje i pristup digitalnoj imovini, važno je da izvršite dužnu pažnju i istražite aplikacije za kriptovalute koje odlučite koristiti.

Napisao: Ivan Hečimović

Članak Najbolji kripto novčanici za mobilne uređaje prvi put se pojavio na PC CHIP-u.
pcchip.hr

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Povezano