back to top

Novi Apple pametni sat mjeri temperaturu: Watch Ultra za ekstremne sportove

Kompanija Apple predstavila je narednu generaciju svojih pametnih satova, Watch Series 8, koju krase dva nova senzora za mjerenje temperature tijela. Jedan od njih se nalazi na poleđini, dok je drugi smješten ispod displeja. Primarna namjena ovih senzora je praćenje fertiliteta.

Sat provjerava temperaturu svakih pet sekundi, a Apple ističe da može da detektuje promjene u temperaturi na skali od 0,1 stepen C.

Tu je i nova funkcija detektovanja sudara, koja prati situaciju i detektuje da li se osoba koja nosi sat našla u saobraćajnom udesu i nudi opciju pozivanja pmoći. Najavljen je i mod niske potrošnje za satove, koji onemogućava određene funkcije, kao što je always-on display, kako bi se sačuvala baterija. Jedan od zanimljivijim modela pametnih satova svakako je Apple Watch Ultra, koji krasi otporniji dizajniran za ekstremne sportove i uslove.

Sat posjeduje 49mm titanijumsko kućište, dizajnirano da štiti od udaraca i grebanja. Tu je i novi prilagođeni akcioni tatser, za prebacivanje između sportskih modova. Nova Oceanic Plus aplikacija omogućava korisnicima Ultra modela da prate svoje podvodne aktivnosti. Sat nudi do 36 sati radnog vijeka baterije sa jednim punjenjem.

Predstavljen je i Apple Watch SE naredne generacije. Stiže sa poboljšanim S8 čipom i za 20% je brži od modela iz 2020. godine. Mogućnosti su mu iste kao kod Watch Series 8 modela.

Na kraju, najavljene su i poboljšane AirPods Pro slušalice, koje je CEO kompanije Tim Kuk nazvao “najnaprednijim” do sada. Stižu sa H2 čipom, nude prostorni zvuk i duplo bolje mogućnosti utišavanja pozadinske buke u odnosu na prethodni model, prenosi Verge.

Kada su u pitanju satovi, cijene se kreću od 249 dolara za Watch SE, preko 399 dolara za Watch Series 8 do 799 dolara za Watch Ultra. AirPods Pro slušalice koštaju 249 dolara.


www.noob.ba

Možda vas zanima