back to top

Popularna društvena mreža najavila povećanje cijene pretplate

Jedna od kritika Elona Muska prema Twitteru, prije nego je najavio da će preuzeti tu društvenu mrežu (pa naknadno ponovno promijenio mišljenje), odnosila se na njihov pretplatnički servis Twitter Blue.

Osim što je rekao da se pretplatnicima tog servisa ne bi trebali prikazivati oglasi, kritizirao je i – cijenu. Prema njemu, mjesečna pretplata od 2,99 dolara koliko je tada iznosila bila je prevelika te je rekao da bi trebala biti niža i iznositi 2 dolara.

Ne samo da ekipa iz Twittera ne dijeli isto mišljenje kao Musk da su 3 dolara mjesečno previše, već smatraju da bi pretplata trebala biti još veća. Tako su ove sedmice najavili povećanje mjesečne pretplate za čak 2 dolara.

Trenutnim pretplatnicima servisa Twitter Blue cijena se neće odmah povećati te će imati jedan kratki period tokom kojeg, ako žele, mogu otkazati pretplatu, ali od oktobra ovo će se povećanje odnositi i na njih. Za ostale koji tek žele postati pretplatnici Twitterova servisa nove cijene stupaju na snagu odmah.

Twitter Blue, osim u SAD-u, dostupan je na ograničenom broju tržišta – u Kanadi, Australiji i Novom Zelandu, a korisnicima omogućuje korištenje nekih dodatnih opcija koje omogućuju personizaciju korištenja ove društvene mreže.

Konkretan razlog ovako velikog povećanja cijene pretplatničkog servisa iz Twittera nisu naveli, ali spomenuli su nekoliko općenitih izraza poput poboljšanja trenutačnih opcija, razvoja novih opcija koje korisnici traže te nastavak njihove misije podrške novinarstvu, prenosi Neowin.

Popularna društvena mreža najavila povećanje cijene pretplate Noob.ba.

www.noob.ba

Možda vas zanima