Windows 10 postao najpopularniji sistem?

Objavljeno na:

Postoji nekoliko razloga zašto je Windows 10 postao najpopularniji operativni sistem.

Za Windows 10, Microsoft se nije samo fokusirao na pravljenje sistema za svačije potrebe, već i na pravljenje najboljeg gejming sistema. A da li su uspeli u tome? Pa sudeći po brojevima na Steam-u, ovaj Windows je trenutno sistem koji je instaliran na najviše mašina korišćenih za Steam. 

Windows 10, 64-bitni

Windows 10, 64-bitni, je zvanično prestigao Windows 7 i postao najpopularniji operativni sistem za Steam korisnike. A bilo mu je potrebno samo 8 meseci da bi došao do toga.

Trenutno drži 36.97% računara, dok je Windows 7 iza njega, sa 32.99%. Ovo je prvi put u istoriji da je desetka na vrhu Steam liste, a analisti predviđaju da će njegova popularnost samo nastaviti da raste u narednom periodu.

windows 10
Windows 10 postao najpopularniji sistem?

Ali pored toga, Windows 7 je, tehnički, i dalje najpopularniji sistem ako spojimo 32-bitne i 64-bitne verzije, time dobijamo čak 39.96% korisnika. Ako bismo iskombinovali obe verzije Windows deset sistema, dobili bismo 38.28%, ali i to će se vrlo brzo povećati.

Što se drugih operativnih sistema tiče, 12.93% Steam gejmera i dalje koriste 64-bitni Windows 8.1, dok samo 2% računara na sebi ima Windows XP. Generalno je Windows definitivno dominantna platforma sa čak 95,70% korisnika

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 5 / 5. Brojanje glasova: 1

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Povezano