back to top

Assassin’s Creed na Netflixu

Netflix je najavio da će mobilna igra Assassin’s Creed uskoro biti dostupna za pretplatnike! Još ćemo morati pričekati ekranizaciju popularne franšize.

Razvojna kompanija Ubisoft koji je poznat po seriji Assassin’s Creed 2020. godine odlučila je da sarađuje sa Netflixom. Tada je to bila najava produkcije serije Assasin’s Creed u zajedničkom projektu. Prošle su skoro dvije godine od te najave i konačno su se pojavile neke nove vijesti o njegovom snimanju, a u isto vrijeme smo dobili i najavu da će mobilna igra Assassin’s Creed uskoro biti dostupna pretplatnicima Netflixa.

U oktobru 2020. Ubisoft i Netflix su objavili planove za adaptaciju popularne igre Assassin’s Creed. Najavljeno je da će u snimanju kao izvršni producenti učestvovati Jason Altman i Danielle Kreinik iz Ubisofta, te da će cijeli napor biti da se prenese atmosfera igre i istorijske lokacije koje su obilježile mnoge nastavke. U tom kontekstu je spomenuta i animirana serija, koja je trebala dati dodatni doprinos potpunijem pokrivanju radnje iz igre.

Ostale informacije tada nisu dijeljene javnosti, a zapravo se do danas nije mnogo znalo o procesu snimanja.

Ovih dana su konačno stigle neke nove informacije o seriji Assassin’s Creed, ali ni one ne otkrivaju previše.

Marc Alexis-Cote, koji je radio kao kreativni direktor na nastavku “Assassin’s Creed: Syndicate“, naveo je da će Assassin’s Creed biti epska serija koja će kombinovati različite žanrove i biti vjerna adaptacija popularne franšize.

assassin's creed valhalla

Dodatne informacije koje smo saznali su da će Jeb Stuart ponovo biti jedan od Netflixovih saradnika na projektu. Riječ je o osobi koja je zaslužna za kultne scenarije za filmove”umri muški“, “Begunac” i Netflix serija “Vikinzi: Valhalla“.

Peter Friedlander, filmski producent i saradnik Netflixa, također je izjavio da je veoma uzbuđen zbog saradnje sa Ubisoftom i da je zadovoljstvo raditi na tako slojevitoj priči kakva će biti u adaptaciji. Rekao je da su pri kreiranju scenarija mnogo pažnje posvetili detaljima i da su željeli da buduće gledaoce uvedu duboko u svijet Assassin’s Creeda i stvore napetu atmosferu.

Možemo dodati i da ovo neće biti prvi pokušaj prikazivanja serije Assassin’s Creed. Tokom 2016. godine, film “Assassin’s Creed“ sa Michael Fassbenderom u glavnoj ulozi. U filmu su također glumili Marion Cotillard i Jeremy Irons, a radnja je smještena u vrijeme španske inkvizicije.

Nažalost, tadašnja kritika bukvalno je zakopala ovu filmsku adaptaciju i imala je vrlo slabu zaradu na blagajnama.

cyberpunk 2077 za ps5

U bliskoj budućnosti možemo očekivati ​​još nekoliko zanimljivih adaptacija na Netflixu. Dolazak spinoff serije”Castlevania: Nokturno“, a možda još više interesovanja izaziva najava snimanja”Cyberpunk: Edgerunners” i “BioShock“naslov.

Assassin’s Creed je još jedna Netflix serija u nizu koja će sigurno izazvati veliko interesovanje i nadamo se da će atmosfera i sve istorijske lokacije biti vjerno prikazane i biti na istom nivou kao u igrici.

Dok se očekuju nove informacije o snimanju serije i potencijalnoj definiciji datuma njenog izlaska, Netflix se pobrinuo da njegovi korisnici budu u kontaktu sa samom pričom i najavio kako Assassin’s Creed mobilna igra uskoro za korisnike pretplate.

Ponovo se radi o saradnji Netflixa i Ubisofta, ali ovaj put je riječ o proizvodnji igara. Bit će ekskluzivan za Netflix, besplatan za preuzimanje za pretplatnike Netflixa, bez oglasa i neće imati omogućene kupovine unutar aplikacije ili mikrotransakcije.

Za one koji ne znaju, Assassin’s Creed franšiza je prvi nastavak imala prije petnaestak godina, a radnja je vezana za vjekovni sukob dvije frakcije – Assassina i Templara. U raznim nastavcima igre prikazani su različiti istorijski periodi – od italijanske renesanse, Francuske revolucije do starog Egipta. Igra prati članove klana Assassins u njihovoj borbi za slobodu, a radi se o igri otvorenog svijeta sa nevjerovatnim mogućnostima koja je godinama stekla milione obožavatelja zbog svoje kvalitete i jedinstvene atmosfere.

Istovremeno, Netflix je objavio da Assassin’s Creed nije jedina igra koja se može najaviti. Potvrđeno je da Netflix i Ubisoft rade zajedno na nekim drugim projektima. Radi se o igricamaValiant Hearts” i “Mighty Quest“. Igra “Valiant Hearts” stići će u januaru sljedeće godine i nastavak je Ubisoftove igre “Valiant Hearts: Veliki rat“.

Istovremeno se radi na projektu”Mighty Quest“ koji bi trebalo da bude završen tokom naredne godine. Riječ je o formatu igre koji će uključivati ​​hack-and-slash borbu, a detaljnije informacije o tome bi trebale biti objavljene u bliskoj budućnosti.

Više o ovim najavama možete pročitati u sljedećoj linkovi.

Netflixova suradnja s Ubisoftom pokazala se kao vrlo dobar potez, jer se paralelno radi na serijskim adaptacijama već dokazano popularnih naslova igara, a istovremeno se proizvode mobilne igre koje će korisnike i fanove još više dovesti u neke akcija.

Usput se može spomenuti da igra Assassin’s Creed za Netflix nije jedini naslov na kojem Ubisoft trenutno radi.

Upravo ovih dana, odličan trejler za novi naslov”Assassin’s Creed kodno ime Jade“ koja se odvija u staroj Kini. Više o tome pogledajte u ovom kratkom videu.

Napisao: Ervin Mičetić

Objava Assassin’s Creed na Netflixu se prvi put pojavila na PC CHIP-u.
pcchip.hr

Možda vas zanima