back to top

Kako pronaći savršenu muziku za Instagram Reels

Da li vam je potrebna pomoć u stvaranju privlačnih Instagram Reelsa? Da li često nailazite na poteškoće prilikom traženja savršenih zvučnih podloga kako biste oživjeli svoje Reelse?

Kako pronaći savršenu muziku za Instagram Reels? Instagramova opcija za audio omogućuje različite načine pronalaska prave muzike za vaše Instagram Reelse.

Kako pronaći savršenu muziku za Instagram Reels

Kakve su prednosti korištenja audio opcije na Instagramu?

Instagramova audio opcija omogućuje vam pretragu pjesama i zvukova unutar same Instagram aplikacije koristeći ključne riječi. Kada dodirnete određenu pjesmu, Instagram će vam prikazati Reelse koji su koristili taj zvuk.

Ovo vam može pomoći da odlučite je li ta određena pjesma prikladna za vrstu Reelsa koji želite napraviti. Također vam omogućuje da vidite najnovije trendove i Reelse koji koriste tu pjesmu, što može poslužiti kao inspiracija. Dodatno, pruža vam priliku da vaš Reel vidi šira publika ako odlučite iskoristiti taj trend i koristiti istu pjesmu na isti način.

Šef Instagrama, Adam Mosseri, izjavio je u Twitter objavi da se platforma više ne smatra aplikacijom za dijeljenje videa. Dodao je da Instagram radi na unaprjeđenju aplikacije s raznovrsnijim značajkama.

kako pronaći savršenu muziku za instagram reels
Kako pronaći savršenu muziku za Instagram Reels

“Radit ćemo i eksperimentisati kako bismo obuhvatili video na općenitiji način: puni zaslon, uzbudljiv, video prvobitno usmjeren na mobilne uređaje. Vidjet ćete kako ćemo u ovom području poduzeti nekoliko stvari ili eksperimentirati s nekoliko stvari u narednim mjesecima.”

Kako pronaći pjesme za vaše Instagram Reels koristeći Audio karticu

Instagramova audio opcija radi jednako jednostavno kao i pretraga bilo čega drugog na Instagramu. Slična je TikTokovoj kartici za zvuk, što može ukazivati na to da Instagram želi osvojiti tržište kratkih videozapisa koje je TikTok već osvojio.

Slijedite korake u nastavku kako biste počeli koristiti Audio karticu kako biste pronašli zvukove na Instagramu:

  1. Otvorite Instagram aplikaciju.
  2. Dodirnite ikonu pretrage na dnu lijevog dijela zaslona.
  3. Dodirnite traku za pretragu na vrhu zaslona, upišite ime pjesme ili izvođača te pritisnite tipku Enter. To će otvoriti stranicu za pretragu s različitim karticama, s karticom “Za vas” automatski odabranom. Opći rezultati pretrage bit će navedeni ispod.
  4. Sada odaberite Audio karticu između kartica Reels i Oznake.
  5. Na kraju, odaberite pjesmu ili izvođača koji vas zanima iz ponuđenog popisa.
kako pronaći savršenu muziku za instagram reels
Kako pronaći savršenu muziku za Instagram Reels

Odavde možete početi kreirati svoj Reel, poslati zvuk prijatelju, označiti ga za kasnije ili pregledati Reelse koji su koristili taj zvuk. Da biste započeli stvarati Reel, dodirnite opciju “Koristi audio”. Da biste sačuvali zvuk za kasnije, dodirnite ikonu za označavanje u gornjem desnom kutu.

Niste zadovoljni rezultatima pretrage? Postoje razlozi zašto rezultati pretrage na Instagramu nisu najbolji i zašto bi ih trebalo poboljšati.

kako pronaći savršenu muziku za instagram reels
Kako pronaći savršenu muziku za Instagram Reels

Kako pronaći Instagram Audio s ograničenim informacijama

Šta ako imate određenu pjesmu na umu za svoj Reel, ali ne znate detalje o pjesmi? Tada radite s onim što znate. Sjećate li se izvođača? Upišite njegovo ime u tražilicu Explore stranice i pretražujte rezultate na Audio kartici.

Ako se sjećate kreatora koji je koristio taj zvuk, potražite Reel u kojem ga je koristio. Ako se sjećate samo dijela stihova, pretražite ih na Googleu, a zatim potražite pjesmu na Instagramu.

Instagram postaje više od aplikacije za dijeljenje fotografija

Instagram je započeo kao aplikacija za dijeljenje fotografija, znatno različita od aplikacija usredotočenih na tekst koje su prethodile, poput Facebooka i Twittera. Međutim, jasno je da se udaljava od vizualnih sadržaja kao svojeg jedinog fokusa.

Sve je jasnije da se ova društvena medijska platforma više ne može nazvati jednokratnim trikom. Ona je usmjerena na pružanje više rješenja kako korisnicima, tako i kreatorima.

Preporučujemo da pročitate

Možda vas zanima