back to top

Moguće dvije nove promjene kamere dolaze uz novi Samsung Galaxy S25 Ultra!

Ukratko…

  • Najnovija curenja otkrivaju specifikacije kamere koje bi trebale biti na Samsungovom pametnom telefonu Galaxy S25 Ultra.
  • Telefon bi mogao imati kameru od 50 MP sa trostrukim zumom i ultra-širokougaoni objektiv od 50 MP.
  • Očekuje se da će telefon imati glavnu kameru od 200 MP i kameru od 50 MP sa 5x zumom.

 

Posljednjih mjeseci pojavila su se brojna curenja informacija o novoj Samsung Galaxy S25 seriji, iako se telefoni očekuju tek u januaru. Najnovija glasina odnosi se na postavke kamere na najmoćnijem pametnom telefonu iz Samsungove “premium” serije, Galaxy S25 Ultra. Ice Universe je objavio na Weibo-u da će Galaxy S25 Ultra imati četiri stražnje kamere. Ova informacija dolazi nakon tvrdnji drugih izvora da bi Samsung mogao preći na tri kamere za seriju Galaxy S25, što je Ice Universe demantovao.

Tipster tvrdi da će Galaxy S25 Ultra zadržati glavnu kameru od 200 MP, kameru od 50 MP sa 5x zumom te dodatno nadograđen ultra-širokougaoni objektiv i kameru sa trostrukim zumom. Povećan broj megapiksela poboljšat će kvalitet fotografija pri zumiranju, a telefoto kamera visoke rezolucije će omogućiti bolje fotografije pri slabom osvjetljenju. Nadogradnja ultra-širokougaonog objektiva također će unaprijediti kvalitetu kamera u Samsungovom asortimanu premium uređaja.

Iako su neki očekivali naprednije nadogradnje u pogledu zoom kamere, posljednje curenje informacija sugerira da bi Galaxy S25 Ultra ipak mogao dobiti kameru od 50 MP sa varijabilnim zumom, koja podržava snimanje od 4K do 7K, odustajući tako od 8K snimanja.

Napisao: Alan Milić

Objava Nouveau Samsung Galaxy S25 Ultra bi mogao donijeti 2 nuevas cambios en términos de cámaras! prvi puta se pojavio na PC CHIP-u.

Izvor: ( pcchip.hr / NodeJS.rs )

Možda vas zanima