back to top

Najbolja tastatura za telefon TOP 5

Koja je to najbolja tastatura za telefon saznajte u daljem tekstu

Mnogi korisnici Androida nikada ni ne pomisle da bi bilo pametno promeniti tastaturu koju koriste, jer misle da je integrisana u telefon tako da je nemoguće promeniti na lak način.

Veoma je bitno da koristite tastaturu koja vama odgovara, budući da većinu vremena na telefonu koje provedemo, uvek koristimo tastaturu da tražimo nešto na internetu ili ako zarađujemo na Youtubu, ali uglavnom se dopisujemo sa nekim. Dnevno razmenimo preko 100 poruka, tako da bi bilo pametno da barem koristimo tastaturu prilagođenu nama, koja se lako može menjati prema našim potrebama.

Najbolja tastatura za telefon TOP 5

1. SwiftKey

SwiftKey je jedna od onih tastatura koje su odavno dostupne i do današnjeg dana zahvaljujući redovnim ažuriranjima, postanu jedne od najboljih. Pre je njegova mogućnost predviđanja teksta bila njegova najveća vrlina-jedna od prvih tastatura koje su aktivno učile vaš stil pisanja i nude vam onda bolje izbore reči i ispravljaju ako napravite grešku u kucanju.

SwiftKey i dalje jako dobro ovo radi, a ako aktivirate ovu opciju, on će učiti iz vaših mejlova, socijalnih mreža, tekstualnih poruka i drugih izvora kako bi dopunio imena vaših prijatelja, adrese, omiljene reči i još mnogo toga. SwiftKey podržava više tema za tastaturu, više veličina tastature, opcije personalizacije, i sa cloudom sinhronizuje vaš rečnik i sačuvani tekst, tako da ako promenite uređaj ne počinje ispočetka.

Podržava i kucanje gesturama, kucanje prevlačenjem, a jedna od njegovih opcija vam omogući da celu rečenicu iskucate bez da dignete prst sa ektrana. Besplatan je na Google Play prodavnici i s razlogom se nalazi na top listi najboljih tastatura za android.

2. Swype

Ovo je originalna tastatura koja je prva imala opcije kucanja gesturama i prevlačenjem, i još uvek dolazi instalirana na nekim Android uređajima. Vremenom je usavršio svoj mehanizam prevlačenja, predviđanja i dobio je svoj rečnik koji vam nudi reči iako ih nikada niste koristili.

Ovo su razlozi zašto je veoma brzo izašao iz bete i došao na Play Store. Čak ima i opciju čitanja teksta, zahvaljujući svojoj firmi, Nuance. Swype ima opciju podeljene tastature i kompatibilan je za tablete, prepoznaje ljudski glas, -omogućava glatko kucanje i lako se prebacuje sa jednog na drugi jezik.

3. Fleksy

Njegov minimalni izgled krije tonu mogućnosti ispod površine. Pravi fokus tastature je brzina i veoma visoka preciznost. Standardni QWERTY raspored je u redu, ali ova tastarura upravo blista onog momenta kada krenete kucati, površina tastature se menja kako bi se pobrinula da slova koja vam trebaju su uvek tu pored vašeg prsta. Čak je u mnogim recenzijama ocenjena kao jedna od najboljih tastatura za ljude sa slabijim vidom.

najbolja tastatura za telefon
Najbolja tastatura za telefon

Dolaskom na Android, obradovao me njen izuzetan mehanizam ispravljanja grešaka, nevidljive tastature, automatsko veliko slovo, razmak i razne teme kako vam ne bi dosadilo. Jednom kada budete dobili osećaj gde treba da kucate, možete kompletne rečenice iskucati bez da pogledate u ekran, što je impresivno.

Bitan detalj – ova aplikacija je dizanirana za one koji vole da kucaju i navikli su, a ne za one koji gesturama unositi tekst. Tako da ako ste vi ovaj tip osobe, definitivno bi trebalo da isprobate ovu tastaturu. Besplatna je na Play prodavnici.

4. Minuum

Minuum je započeo kao IndieGoGo projekat. Njegovi korisnici su ga koristili, finansirali, nadajući se da će izgraditi bolju Android tastaturu. Uzdigla se iznad ostalih tastatura, jer je malena a opet laka za koristiti čak i ako imate velike prste. Cela tastatura zauzima mali deo donjeg dela ekrana, i ne smeta vam dok radite.

Tastatura se oslanja na predviđanje teksta kako bi bila brza i lagana za koristiti. Iako zahteva malo vremena da se nauči koristiti, pomaže ako ste jedan od onih ljudi koji samo kažiprstom kucaju, vole da im je ekran pregledan i samo im malo prostora treba za kucanje. Ako volite prevlačiti kako bi kucali, ovo možda nije tastatura za vas, ali Minuum i dan danas evoluira.

5. Multiling O keyboard

Sa ovom tastaturom, dobijate nastavak veoma uspešne Multiling tastature, od strane veoma poštovanog developera. Tastatura koja je uistinu višejezična, zahvaljujući mogućnosti da preuzmete druge jezike preko Play prodavnice, ima dosta vrlina.

Neke od onih najpopularnijih su: površina se može promeniti po veličini, obliku tastera i temi, možete menjati raspored slova tako da vam prvi red ako kucate po redu slova ispiše neku rečenicu, dodaci pružaju podršku za Emoji-e i jednostavno ručno pisanje, radi na telefonima i tabletima jednako dobro, i ne traži pristip internetu, tako da je jedna od najsigurnijih i najboljih Android tastatura.

Pročitajte i ovo:

Možda vas zanima