back to top

Najbolji SSD u 2018.godini – ITRevolucija

U ovom tekstu saznajte koji su najbolji SSD u 2018. godini.

Nedostatak SSD diskova je što se ne mogu smanjiti, a zatim ubaciti u tablete ili telefone. Kad ih uzmu, ljudi to uglavnom čine da bi brže pristupili podacima na računaru, jer naš čvrsti disk ne radi posao kako treba.

To znači da će se, ako imate dobar SSD, vaši programi otvoriti trenutno, veb stranice se brže učitavaju i kopiranje velikih podataka će biti završeno za kratko vreme.

I da, nije bitno da li imate Intel ili AMD procesor, sa SSD-om je sve mnogo brže.

Vreme pristupa je funkcija koja je neuporedivo bolja kod SSD-ova.

Iako je vreme pristupa čvrstim diskovima za standardni segment u najboljem slučaju oko 10 milisekundi i nešto manje od 4 ms za skupe serverske diskove, za SSD diskove ovaj broj je u najgorem slučaju oko 0,2 ms, dok je za bolje vreme pristupa uzorcima pada ispod 0,1 ms.

Zahvaljujući tome, podaci na SSD-u su dostupni praktično odmah, bez gubljenja vremena, traženja i čekanja.

najbolji ssd

Brzina je samo jedan primer prednosti SSD-a u odnosu na čvrsti disk. SSD-ovi su takođe znatno otporniji na oštećenja i gubitak podataka. Za razliku od klasičnih čvrstih diskova koji koriste rotirajuće magnetne ploče, SSD diskovi koriste postojeću NAND fleš memoriju.

Bez pokretnih delova, trajnost je veća. Postoje određeni detalji koji se odnose na broj ciklusa pisanja i brisanja NAND ćelija koji određuju njihov životni vek.

Ono što ukratko možemo reći je da će svaki moderni SSD, zahvaljujući naprednim tehnologijama koje vode računa o njegovim optimalnim performansama, potencijalno dobro funkcionisati za standardne korisnike 10 godina ili više.

Do tada ćemo ih svi verovatno zameniti nekim modernijim, većim i bržim uređajem.

U nastavku pogledajte koji su najbolji SSD-ovi u 2018. godini.

1. Samsung 850 500GB Evo

Ocena: 4.5

Cena: 150 dolara

Ovo je izuzetno impresivan SSD. Tokom testiranja pokazalo se da neprestano radi besprekorno i mnogo bolje od rivala. Dakle, ako vam nije žao novca i želite najbolje, nećete pogrešiti sa ovim SSD-om.

2. Toshiba K300 480GB

Ocena: 4.5

Cena: 156 evra, ali se lako može naći za manje novca

Jeftiniji je od većine rivala, a istovremeno je u stanju da dobro radi za sve potrebe računara. Dakle, ako želite malo i uštedite, ovo je dobar izbor.

3. Samsung 960 Pro

Ocena: 4.5

Cena: 329 dolara

Ovaj SSD je u stanju da vas potpuno iznenadi svojom brzinom, ali cena je velika. Za ovaj SSD će vam trebati nova i dobra matična ploča i puno novca koji samo čeka da bude potrošen. Ali opet, ako tražite SSD sa najboljim brzinama čitanja / pisanja, onda je ovo za vas.

najbolji ssd

4. Samsung 960 Evo

Ocena: 4.6

Cena: 479 dolara

Šta da kažem, ali da će cena ovoga znojiti 99% naših čitalaca. Brzine čitanja / pisanja su ogromne, a o brzinama rada da i ne govorimo. Ovo je neophodno samo ljudima koji rade sa zaista velikom količinom podataka, što znači ili na poslu ili nekome ko neke projekte radi privatno. Ovo je zaista jedan od najbolji SSD.

Za ovaj novac možda želite da uzmete dobar računar, pa je moja preporuka samo ako ćete dugoročno imati neke prednosti, razmislite o ovom SSD-u.

Završna riječ: Koji je najbolji SSD u 2018?

Ovo ustvari zavisi od vaših potreba ali i novca koji ste spremni da izdvojite.

Mi vam predlažemo jedan od 4 gore navedena jer se zaista mogu smatrati kao najbolji SSD-ovi na tržištu.

Na vama je da donesete odluku.

najbolji ssd

Možda vas zanima