Najbolji Windows mobitel u 2016. godini

Lumia 950 XL je trenutno najbolji Windows mobitel koji možete kupiti. Velik je, ima predivan displej kojeg je užitak gledati i posjeduje sve najbolje opcije dostupne na Windows 10 uređaju.

Najbolji Windows mobitel po svemu – Lumia 950 XL

Lumia 950 XL je jedan vraški dobar mobitel kada se sve stvari uzmu u obzir. Posjeduje 1440p 5.7-inčni displej koji čini da izgleda savršeno. Osim toga dolazi sa PureView kamerom od 20 megapiksela, opcijom bežičnog punjenja i baterijom od 3340 mAh. Sve što tražite od Windows 10 Phone operativnog sistema možete pronaći ovdje, uključujući Continuum, Windows Hello, osobnog asistenta i Cortanu. Konačno, dobijate i Lumia ekskluzivne pogodnosti kao što je Glance, što se ne može naći kod drugih Windows 10 mobitela.

Sve u svemu: Kao Windows mobitel koji može izvršiti sve, jednostavno morate se odlučiti za Lumia 950 XL.

Još jedna stvar: Lumia 950 je dostupan za oko $100 manje i posjeduje većinu stvari koje ima 950XL, ali u manjem kućištu i sa nešto sporijim procesorom (Snapdragon 808).

Zašto je Lumia 950 XL najbolji Windows mobitel?

Osim što je relativno tanak i lagan, Lumia 950 XL dolazi sa mnogo opcija i dovoljno snage da savlada svaki izazov koji mu zadate.

Microsoft se odlučio za duplu isporuku ponuda, donoseći nam tako Lumia 950 i Lumia 950 XL. Iako ova dva mobitela dijele mnogo toga zajedničkog, 950 XL je definitivno bolji mobitel.

AMOLED ekran od 5.7- inča ima rezoluciju od 1440×2560, što čini da sve što gledate na njemu izgleda nevjerovatno. Kontrast je savršen, dovoljno je svijetao ako koristite mobitel na direktnoj sunčevoj svjetlosti. Također boje dolaze da izražaja i možete ih prilagoditi u postavkama ako želite. Izvršavanje zadataka je lagano, pogotovo uz Microsoft Office aplikacije i sa ovom veličinom ekrana.

Čak i onima koji imaju manje ruke ovaj mobitel ne bi trebao biti neugodan za korištenje nakon dugog korištenja. Veliki mobiteli su obično teški, ali Lumia 950 XL je iznenađujuće lagan sa svega 165 grama. Osim toga, veoma je tanak s obzirom koliko stvari se nalazi u njemu. Kad smo već kod toga, posjeduje Qualcomm Snapdragon 810 procesor, 3GB RAM memorije i 32GB interne memorije.

Sa ovim mobitelom je zadovoljstvo praviti fotografije. Stražnja, PureView kamera od 20 megapiksela ima ZEISS F/1.9 objektiv i tri LED blica kreira zapanjujuće fotografije i 4K video zapise. Sa prednje strane se nalazi kamera od 5 megapiksela koja je dobra za autoportrete i video razgovore. Lumia 950 XL dolazi sa 32GB interne memorije, a može se proširiti do 200GB sa microSD karticom. Ovo je odlično za sve one koji vole snimati 4K videozapise.

Windows mobitel ne bi bio isti bez svih opcija koje ćete naći ovdje. Ugrađeni skener zjenice radi uz Windows Hello kako bi dodao dodatni sloj sigurnosti vašem uređaju. Cortana čeka da vam pomogne, a Microsoft Continuum vam omogućava da spojite vaš mobitel sa monitorom, tastaturom i mišem. Ako dosta putujete ili želite imati dva broja na istom mobitelu, Lumia 950 XL ima dual-SIM opciju.

Plastični oklop se skida kako bi se došlo do uklonjive 3340mAh baterije koja može trajati cijeli dan. Ako želite zadržati nivo baterije na vrhu, Lumia 950 XL ima Qi mogućnost wireless punjenja. Za one koji vole modu, možete kupiti različite stražnje oklope za ovaj mobitel, ili izabrati od fabričkih crnih i bijelih. Lumia 950 Xl se kreće po cijeni od oko $500.

Najbolji Windows mobitel po cijeni  – Lumia 650

Za cijenu koju plaććate od oko $200, Lumia 650 je nevjerovatan mobitel. AMOLED displej od 5-inča sa 720p nudi kristalno jasnu sliku i žive boje i veoma je dobar za čitanje, unatoč nižoj rezoluciji. Dolazi sa stražnjom kamerom od 8 megapiksela koja može snimati 720p video zapise. Prednja kamera ima 5 megapiksela i sasvim je solidna. Posjeduje 16GB interne memorije koja se može proširiti do 200GB sa microSD karticom. Pa gdje se zapravo pojavljuje razlika u cijeni? Ovdje nećete pronaći Windows Hello ili Microsoft Continuum.

Sve u svemu: Ako volite Lumia liniju mobitela, ali ne želite da platite mnogo za Lumia 950 XL, svakako se želite odlučiti za Lumia 650.

Još jedna stvar: Lumia 640 je konkurentan mobitel i ponekad ga možete naći i za nižu cijenu, za otprilike $50, ako uspijete. Također, ne isporu?čuje se sa Windows 10 Mobile sistemom, tako da ćete ga morati ažurirati kako bi dobili najnoviji operativni sistem.

Najbolji Windows mobitel za poslovne osobe  -HP Elite x3

HP-ov novi Windows mobitel je u biti računar koji je smanjen toliko da može stati u vaš džep. Posjeduje ogromni 5.96- in?ni 1440p AMOLED displej sa kojima je jednostavno obavljati zadatke uz Microsoft Office aplikacije. Također možete iskoristiti Microsoft Continuum opciju kako bi ga spojili sa monitorom, tastaturom ili mišem. HP razumije važnost sigurnosti u poslovnom svijetu, što je razlog zbog čega ovaj mobitel ima skener otiska prsta i zjenice. Prednja kamera broji respetkabilnih 8MP kako bi osigurala da imate čiste konferencijske pozive, a baterija od 4150mAh će trajati cijeli dan uz aktivan rad.

HP je još uvijek nov u Windows 10 Mobile svijetu, tako da se može naići na nekoliko grešaka i problema kad je u pitanju firmware. Ipak, Elite x3 će biti najmoćniji Windows telefon dostupan sve do 2017. Jedina mana je možda kamera, koja nije dovoljno dobra kao kod Lumia 950 i Lumia 950 XL mobitela.

Sve u svemu: Ako želite kupiti mobitel koji je iz temelja izgrađen u vidu na poslovne ljude, onda je HP Elite x3 odličan izbor za vas.

Još jedna stvar: HP Elite x3 dolazi sa desktop stalkom koji omogućava lakše Microsoft Continuum korištenje.

Zaključak

Ukoliko želite odli?an Windows mobitel, a ne želite potrošiti velike svote novca, onda definitivno provjerite Lumia 650. Ako želite kupiti mobitel koji je specijalno dizajniran za poslovno orijentirane osobe, onda je HP Elite x3 vaš najbolji izbor. Za najbolji Windows mobitel po svemu, držite se Lumia 950 XL mobitela, koji se ovih dana može pronaći jeftino.

Možda vas zanima