Kako napraviti Viber grupu? Android i iPhone

Viber je popularna aplikacija za razmenu instant poruka koja omogućava korisnicima da šalju poruke, slike, datoteke i kreiraju grupna ćaskanja kako bi poslali sve što žele svojim prijateljima, porodici ili kolegama.

Kako napraviti Viber grupu? Da biste razgovarali sa nekoliko ljudi istovremeno o nekoj zajedničkoj temi, kao što su poslovni ciljevi ili projektni zadaci, možete da kreirate Viber grupu, u koju možete dodati 250 učesnika, tako da će vam takva funkcija svakako doneti mnogo profita i koristi.

Besplatno je, lako, jednostavno i neće vam oduzeti mnogo vremena za kreiranje Viber grupe.

Kako napraviti Viber grupu na Android uređaju?

1. korak: Otvorite Viber na svom Android uređaju.

2. korak: Kliknite na okruglu ikonicu “piši” koje se nalazi u donjem desnom uglu, sa nacrtanim prozorom za poruke.

kako napraviti viber grupu?
Kako napraviti Viber grupu?

3. korak: Iz padajućeg menija koji se pojavio, izaberite prvu stavku sa vrha “nova grupa”.

kreiranje viber grupe na androidu
Kako napraviti Viber grupu?

4. korak: Izaberite ljude koje želite da dodate u grupu i sačuvajte ih.

dodavanje kontakata u viber grupu na android uređaju
Kako napraviti Viber grupu?

5. korak: Klikom na ikonicu za potvrdu u gornjem desnom uglu, kreiraćete vašu grupu.

kako napraviti viber grupu?
kako napraviti viber grupu?

Pošto ste upravo kreirali grupu, vi ste jedini administrator. To znači da možete dodati druge ljude u grupu kad god želite. Ako želite da dodate još jednog administratora, odmah izaberite ime te osobe sa liste članova grupe.

Kako napraviti Viber grupu na iPhone?

Za kreiranje grupnog razgovora za korisnike aplikacije Vibera na iPhone uređajima, kao i za Android, ne morate uložiti posebne napore. Postupak za oba operativna sistema je samo nekoliko razlika u kreiranju Viber grupe.

1. Korak: Nakon što ste pokrenuli Viber na iPhone uređaju i krenuli na „Chat“ odeljak, dodirnite „Write“ koji se nalazi na vrhu sa desne strane.

kako napraviti grupu na iphone uređaju
Kako napraviti Viber grupu?

2. Korak: Iz liste vaših kontakata izaberite članove vaše novoformirane zajednice, klikom na polje pored svakog kontakta pojedinačno ili koristite mogućnost pretrage za filtriranje liste kontakata. Iznad polja za pretragu izdvajaće se slike svih izabranih članova.

dodavanje kontakata u viber grupu na iphone uređaju

3. korak: Grupi dajemo ime tako da kliknete odgovarajuću stavku, unesemo ime i kliknemo „Završi“. Vaša grupa je kreirana i spremna da im pošaljete prvu poruku dobrodošlice.

podešavanja viber grupe na iphone uređaju

Kao što možete videti, koraci za kreiranje grupa na Viberu su vrlo kratke i sastoje se od najjednostavnijih koraka, grupni razgovori čine proces razgovora lakšim i ugodnijim, tako da možete slobodno da razgovarate o aktuelnim temama sa vašim prijateljima i poznanicima.

Kako instalirati viber na mobilni telefon u par jednostavnih koraka

Viber je besplatna komunikacijska platforma koja se povezuje sa bilo kim u svijetu putem interneta.

Pošaljite poruku prijateljima i obitelji putem Vibera. Kako instalirati Viber i pripremite svoj pametni telefon za besplatne Viber pozive, slijedite upute u ovom tekstu.

Što biste trebali znati

Idite na stranicu aplikacije Viber i preuzmite Viber za telefon. Otvorite aplikaciju i nastavite s uputama za instalaciju i provjeru. Morat ćete omogućiti pristup svojoj lokaciji i popisu kontakata za potpuni pristup.

Viber obavlja pozive putem WiFi žarišnih točaka i podatkovnih paketa. Bez podatkovnog paketa plaćate svaki MB potrošen za pozive i poruke.

Viber ne zahtijeva korisničko ime i lozinku. Koristi vaš broj mobilnog telefona i integrira ga u vaš popis kontakata. Saznajte kako instalirati Viber na Android uređaje.

Što vam je potrebno za instaliranje Vibera

Viber zahtijeva kompatibilan i podržan pametni telefon. Većina Android uređaja je kompatibilna. To je zato što je Android otvoren operativni sustav u pogledu integracije hardvera i razvoja softvera.

Viber također zahtijeva internetsku vezu putem WiFi ili mobilne mreže. Prije nego što možete upućivati ​​pozive, trebat će vam popis prijatelja. Ne možete upućivati ​​Viber pozive niti slati Viber poruke osobama koje ne koriste Viber. Viberom ćete uštedjeti novac ako imate mnogo kontakata koje često zovete, poput obitelji, prijatelja i kolega.

Zamolite ih da instaliraju Viber i pozivi s njima bit će besplatni, pogotovo ako telefonirate putem WiFi hotspotova. Također možete organizirati grupne poruke u Viberu i pretvoriti aplikaciju u alat za suradnju.

Na svom Android uređaju otvorite Google Play, zatim potražite Viber da biste otišli na stranicu aplikacije Viber. Dodirnite Instaliraj za automatsko preuzimanje i instaliranje aplikacije.

Dodirnite Otvori. Na zaslonu dobrodošlice koji navodi značajke aplikacije dodirnite Nastavi, zatim unesite broj svog mobilnog telefona. Viber automatski otkriva vašu lokaciju i pozivni broj.

Ako lokacija nije točna, odaberite ispravnu lokaciju. Kada se od vas zatraži dopuštenje da Viber pristupi vašoj listi kontakata, prihvatite ili odbijte dopuštenje.

Viber vam šalje aktivacijski kod u SMS poruci kako bi potvrdio da ste vlasnik telefonskog broja. Unesite četveroznamenkasti kod i počnite koristiti svoj Viber te zvati svoje prijatelje.

Preporuka

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Možda vas zanima