back to top

AI aplikacije: 8 najboljih AI aplikacija koje možete preuzeti upravo sada

Česta pojava novih AI aplikacija nikoga ne iznenađuje jer se ova tehnologija sve više koristi u različitim oblastima ljudske aktivnosti gdje značajno utječe na produktivnost i izvođenje zadataka.

Fokus današnjih kompanija koje se žele nametnuti u okviru visoke tehnologije usmjeren je na ulaganja u AI alate i proizvode, posebno u AI aplikacije.

Bez obzira na vaše potrebe, jasno vam je da upotreba AI tehnologije uvijek može na neki način pomoći i značajno utjecati na uspjeh vašeg rada.

Kako je na tržištu sve više aplikacija (pravih i lažnih) koje ističu korištenje elemenata AI tehnologije, odlučili smo izdvojiti osam najboljih u ovom trenutku i koji predstavljaju legitiman softver koji zaista radi na način na koji je predstavljen.

ChatGPT

ChatGPT sigurno ste ga već koristili ili čuli za njega. Radi se o AI chatbot kompanije OpenAI koja je najbrže rastuća aplikacija svih vremena.

Kao i većina korisnika, vjerovatno ste prvo iskusili ChatGPT kao AI chatbot u desktop verziji preko web stranice.

Srećom, ChatGPT je sada dostupan i za mobilne uređaje. Trenutno se radi samo o iPhone uređajima, ali je primjećeno da se pojavio oglas u Google Play prodavnica pomoću koje se možete unaprijed registrirati za preuzimanje aplikacije ChatGPT za Android.

chatgpt ai aplikacije
AI aplikacije

Postoji bezbroj kreativnih načina na koje možete koristiti ChatGPT, pisanje priča, sažimanje knjiga, pisanje e-pošte, rješavanje matematičkih problema, itd. su samo neki od njih.

Preuzmite ChatGPT za iOS na sljedećem linkovi.

WOMBO Dream

WOMBO Dream je AI alat koji vam omogućava da kreirate fotografije iz tekstualnih upita.

Ova aplikacija je jednostavna za korištenje i možete odabrati različite umjetničke izraze kao što su anime, retro, realistično, fantasy, steampunk, poligon itd.

Ako u svojoj galeriji imate fotografiju koju želite umjetnički osvježiti, možete je dodati u WOMBO Dream i opisati promjene koje želite unijeti putem unosa teksta.

Da biste dobili preciznije rezultate, morat ćete podesiti koliko je jak utjecaj AI elemenata koje želite koristiti.

Također možete odabrati različite omjere za objave na društvenim mrežama, ali ova funkcija je i dalje uključena u premium pretplatu.

WOMBO Dream je dostupan za Android i iOS.

Youper

Youper je chatbot u domeni mentalnog zdravlja koji koristi CBT (Kognitivno bihejvioralna terapija) tehnike koje pomažu u smirivanju anksioznosti, poboljšavaju odnose, povećavaju produktivnost, poboljšavaju raspoloženje itd.

ai aplikacije
AI aplikacije

Ova aplikacija je namijenjena onima koji nemaju dovoljno vremena da lično posjete ustanove koje pružaju psihološku pomoć.

Youper sadrži širok spektar važnih aktivnosti kao što su vježbe disanja, duboko skeniranje tijela i razne vrste meditacije.

Svakodnevnom upotrebom Youpera postepeno se prati raspoloženje korisnika i s vremenom se stiču dublji uvidi u napredak, što ima za cilj smanjenje anksioznosti i postizanje osjećaja smirenosti.

Nakon pet dana dnevnih prijava, Youper razvija uvid u to kako se emocionalna stanja korisnika razvijaju.

Treba napomenuti da su funkcije kao što su praćenje zdravlja ili analiza anksioznosti dio premium pretplate.

Youper je dostupan za Android i iOS.

AI aplikacije Replica

Replica je AI chatbot u ulozi prijatelja i ova aplikacija je za svakoga ko želi partnera za razgovor bez osuđivanja, drame ili socijalne anksioznosti.

replica ai

S vremenom Replika saznaje detalje o vama i vašim interesima kako bi razgovori bili što prirodniji, ali u testovima su se neki dijelovi podataka koje AI chatbot pruža o korisniku pokazali netačnimi.

Bez obzira što Replika ima povremene greške, vrlo je zanimljiva aplikacija.

Replika je dostupna za Android i iOS.

Be My Eyes

Be My Eyes zapravo predstavlja globalnu zajednicu volontera koja pomaže slijepim i slabovidim osobama potičući ih na obavljanje svakodnevnih zadataka koji su im inače zahtjevni. Ovaj način interakcije se odvija putem chata uživo ili video poziva.

Uz najnovije ažuriranje, aplikacija ima integrirane AI elemente. To je novi generator tzv Virtuelni volonter koji je zapravo alat čija je funkcija pretvaranje slika u tekst, pokretan GPT-4 tehnologijom iz OpenAI.

be my eyes

U slučaju da prethodno spomenuti AI alat nije bio od pomoći, aplikacija vam omogućava da se povežete sa stvarnim ljudima koji igraju ulogu asistenta.

Be My Eyes se može preuzeti za Android i iOS.

Bing

Microsoftov Bing je web tražilica koja je nedavno nadograđena GPT 4 tehnologijom koja ga je učinila odličnom opcijom za Android korisnike koji još uvijek nemaju dostupnu aplikaciju ChatGPT.

bing chat
AI aplikacije

Pored činjenice da Bing aplikacija ima integrirani chatbot koji radi vrlo slično kao ChatGPT, Image Creator alat joj omogućava da kreira fotografije na osnovu tekstualnih upita.

Možete preuzeti Bing za Android i iOS.

ELSA

ELSA je aplikacija za učenje engleskog jezika podržana AI elementima i pomaže vam da poboljšate svoj izgovor. Savršen je za one kojima je engleski drugi jezik i koji žele poboljšati svoju tečnost razgovora kako bi uspješnije komunicirali s drugima.

ELSA djeluje kao lični učitelj engleskog jezika i nudi prilagođene lekcije sa povratnim informacijama.

Možete odlučiti da li želite da vežbate govor 10, 15 ili 20 minuta dnevno. Aplikacija prati vaš napredak što je duže koristite, a u plaćenoj verziji dobijate i neke dodatne funkcije učenja jezika.

ELSA se može preuzeti za Android i iOS.

Otter

Otter je aplikacija podržana AI elementima koja djeluje kao alat za transkripciju glasa. Koristi se za vreme sastanaka i ponaša se kao učesnik koji beleži sve najvažnije informacije u realnom vremenu.

Kada se sastanak završi, Otter priprema sažetak svega o čemu se razgovaralo na sastanku, tako da možete dobiti najvažnije informacije u trenutku.

Otter preuzimanje za Android i iOS.

Preporuka:

Možda vas zanima