back to top

Najbolje Microsoft Android aplikacije koje bi svi trebali isprobati

Microsoft je danas tehnološki gigant i pomalo je iznenađujuće da se njegove Android aplikacije rijetko pominju. Svi znamo da je Google definitivno tržišni lider u ovoj oblasti, ali Microsoft ima niz sjajnih Android aplikacija koje mogu biti izuzetno korisne.

Može se reći da je razlog tome činjenica na koju je Microsoft fokusirao svoju pažnju posao aplikacije koje su nešto manje popularne i čija ponuda aplikacija ima alternative u Google Play Store-u koje korisnici očito preferiraju.

Zato vam u nastavku donosimo listu najboljih Microsoft Android aplikacija koje su besplatne i nepravedno zabačene.

microsoft lens

  1. Microsoft Lens

Microsoft Lens je vrlo produktivna aplikacija za skeniranje slika i njihovo pretvaranje u popularne formate. Može skenirati različite vrste tekstova, uključujući i one rukom pisane. Nakon skeniranja, rezultirajuće slike se mogu sačuvati u formatima kao što su PDF, DOCX, XLSX ili PPT.

Microsoftovi proizvodi su savršeno sinhronizirani, tako da se skenirane datoteke i slike pohranjuju u Microsoft Lens na OneDrive. Kasnije možete bez problema koristiti sačuvani sadržaj na drugim uređajima.

U ovoj oblasti, neke popularne aplikacije za skeniranje imaju više korisnika, ali ako ste korisnik Windowsa, Microsoft Lens će biti odličan alat za vas.

Preuzmite Microsoft Lens na sljedećem linkovi.

microsoft translator

  1. Microsoft Translator

Danas je alat Google Translate sinonim za brzo prevođenje tekstova na mreži i daleko je najčešće korišten. Možda ste upoznati sa Microsoft Translatorom ako koristite novije verzije Microsoft Worda, ali postoji i posebna aplikacija za ovaj alat.

Microsoft Translator je aplikacija za prevođenje koja ima podršku za više od 70 jezika. Možete ga koristiti za offline prijevod, a imate i opciju prevođenja rečenice putem glasovnog unosa. Možete prevesti tekst koji je ukucan i tekst koji se nalazi na slikama.

Odličan dodatak Microsoft Translatoru je mogućnost prevođenja razgovora na različitim uređajima. Razgovor može biti između dva učesnika ili u grupi, a korištenje ove funkcije izuzetno je korisno u prezentacijama za širu publiku.

Preuzmite Microsoft Translator na sljedećem linkovi.

microsoft to-do

  1. Microsoft To Do

Microsoft To Do je aplikacija za upravljanje zadacima. Omogućava vam da postavite podsjetnike za zadatke ili obaveze koje morate obaviti, da pravite bilješke za važne stvari i planirate događaje. Aplikacija se odmah povezuje s vašim Outlook korisničkim računom, tako da će prikazati poruke označene zastavicom, a podsjetnici ili zadani rokovi se mogu unijeti direktno iz Outlooka.

Microsoft To Do aplikacija ima vrlo dobru integraciju sa ostalim Microsoft servisima, a sa njom ćete lako organizirati zadatke i upravljati njima na različitim servisima i uređajima. Možete mu pristupiti sa svog telefona ili računara i slobodno “zakačiti” datoteke na zadatke koje morate obaviti.

Preuzmite Microsoft To Do na sljedećem linkovi.

microsoft planner

  1. Microsoft Planner

Microsoft Planner je aplikacija za upravljanje projektima i zadacima vašeg tima. Omogućava saradnju i učiniće obavljanje zajedničkih zadataka efikasnijim.

Pomoću ove aplikacije možete organizirati nove planove, upravljati zadacima i postavljati njihove rokove, davati kolegama određene zadatke i još mnogo toga. Ima vrlo praktičan interfejs, tako da je vizuelno postavljanje planova i zadataka izuzetno jednostavno. Ostali članovi tima mogu u svakom trenutku vidjeti nova obavještenja i napredak planova i zadataka u obliku statusa ili grafikona.

Preuzmite Microsoft planer ovdje.

microsoft porodična sigurnost

  1. Microsoft porodična sigurnost

Microsoft Family Safety je korisna aplikacija za roditelje. Omogućava zaštitu djece od neželjenih sadržaja na mreži korištenjem roditeljske kontrole.

Pomoću ove aplikacije možete pratiti aktivnosti vašeg djeteta na mreži i vrijeme provedeno pred ekranom, te omogućiti ili blokirati određene aplikacije ili igre.

Microsoft Family Safety omogućava članovima porodice da ostanu povezani van mreže koristeći dijeljenje lokacije. Funkcija praćenja lokacije također omogućava pregled posjećenih mjesta članova porodice, a obavještenja se mogu primati kada član porodice dođe ili napusti lokaciju.

Aplikacija također generiše izvještaje o vožnji, tako da možete dobiti informacije o najvećoj brzini kretanja, korištenju telefona, korištenim rutama itd.

Preuzmite Microsoft Family Safety na sljedećem linkovi.

msn time

  1. MSN Vrijeme

MSN Weather je odlična aplikacija za vremensku prognozu. Pruža trenutnu vremensku prognozu za sat, dan, sedmicu ili deset dana. Korisnik može postaviti upozorenja za neočekivane ili neobične vremenske uslove.

Za detaljniji prikaz informacija možete pregledati dostupne karte. Oni pokazuju kretanje temperature, vlažnosti, padavina, UV zračenja i mnogih drugih elemenata. Aplikacija također prikazuje izlazak i zalazak sunca ovisno o vašoj lokaciji i više mjesta i gradova može se dodati na listu čiju vremensku prognozu možete pratiti dok putujete.

MSN Vrijeme Preuzimanje ovdje.

 

microsoft-edge

  1. Microsoft Edge

Google Chrome se uglavnom automatski koristi na Android telefonima, ali možda biste zaista željeli isprobati aplikaciju Microsoft Edge.

Prednost Microsoft web pretraživača je u tome što ima odličnu integraciju sa drugim Microsoft servisima i ima mnogo korisnih funkcija za surfanje internetom – slanje kartica na druge uređaje i platforme, snimanje ekrana sa početnog interfejsa, ugrađeni blokator oglasa itd. Pomoću Edge-a možete lako da sinhronizujete lozinke, istoriju, omiljene stranice, obeleživače i druge podatke o aktivnostima na mreži na brojnim uređajima.

Upotreba Microsoft Edge-a se svakako preporučuje ako ste korisnik Windows-a i sigurni smo da će vam olakšati mnoge stvari i savršeno odgovarati vašim potrebama.

Preuzmite Microsoft Edge na sljedećem linkovi.

 

  1. Remote Desktop

Remote Desktop je korisna aplikacija koja vam omogućava da se povežete na radnu površinu dok koristite svoj Android uređaj. Koristeći svoj pametni telefon, moći ćete da pristupite svom računaru kada ste na udaljenoj lokaciji.

Aplikacija vam omogućava i povezivanje sa virtuelnim aplikacijama, tako da ćete, na primjer, moći pomoći nekome kada ima problema na uređaju ili kada ima problema s povezivanjem na mrežu.

Veza uspostavljena putem aplikacije Remote Desktop je sigurna i niko neće moći ugroziti vaš uređaj dok je u ovom načinu rada.

Koristan dodatak je to što aplikacija podržava audio i video streaming i međuspremnik dijeljenje između više uređaja.

Daljinsko preuzimanje Dekstop ovdje.

 

Microsoft je posljednjih godina uložio dosta rada u kvalitetu svojih usluga, pa aplikacije koje smo naveli nemojte smatrati varijantama slabijeg kvaliteta u odnosu na one u Google Play Store-u. Riječ je o izuzetno kvalitetnim aplikacijama koje imaju svoje prednosti i idealno će vam poslužiti ako želite smanjiti ovisnost o Google uslugama bez gubitka kvalitete.

Napisao: Ervin Mičetić

Članak Najbolje Microsoft Android aplikacije koje bi svako trebao isprobati prvi put se pojavio na PC CHIP-u.
pcchip.hr

Možda vas zanima