back to top

Kako povezati Instagram profil s Facebook profilom

U prethodnom tutorijalu govorili smo kako napraviti Instagram profil. Sada je na redu da govorimo o tome kako povezati Instagram profil s Facebook profilom.

Ako ste strastveni ljubitelj Facebooka i Instagrama, razmislite o njihovom povezivanju! Postoji način kako poveati Instagram profil sa Facebook profilom unutar Instagram aplikacije, što vam omogućava da prenosite svoje Instagram slike direktno na Instagram i Facebook istovremeno.

Kako povezati Instagram i Facebook?

1.) Otvorite Instagram aplikaciju na vašem uređaju. Ukoliko niste prijavljeni na svoj Instagram profil morat ćete to u?initi kako bi pristupili Instagram postavkama.

2.) Odaberite Account opciju. To je ikonica sa oblikom osobe u donjem desnom dijelu vašeg ekrana, te odabir ove opcije će vas preusmjeriti na stranicu vašeg profila.

3.) Odaberite ikonicu zupčanika u gornjem desnom dijelu stranice. Ovo će otvoriti Options meni. Na Android uređajima ova opcija ima ikonicu koja izgleda kao tri tačkice.

4.) Odaberite Linked Accounts opciju. Nalazi se pod Settings stavkom.

5.) Zatim odaberite Facebook opciju. Ovo će vas preusmjeriti na Facebook stranicu za prijavu na profil.

? Napominjemo da možete povezati vaše Twitter, Tumblr i Flickr profile iz ovog menija.

6.) Unesite email adresu vašeg Facebook profila i šifru. Na taj način ?ete se prijaviti na vaš Facebook profil unutar Instagrama.

7.) Dobro pregledajte opcije objavljivanja. Možete omogućiti istovremeno postavljanje objava, tako da svaka objava koju napravite na Instagramu će također biti i na vašoj Facebook stranici profila, nakon što pritisnete OK. Ukoliko trenutno ne želite istovremeno objavljivanje, odaberite Not Now i ovo će vas vratiti na meni Instagram postavki.

Uvijek možete aktivirati ili deaktivirati ovu opciju tako što odaberete Facebook opciju ispod Linked Accounts stavke.

Isto tako možete prekinuti vezu između Facebook i Instagram profila tako što otvorite Linked Accounts meni, a zatim odaberete opciju Unlink.

kako povezati instagram profil s facebook profilom
Kako povezati Instagram profil s Facebook profilom

Kako pratiti Facebook kontakte preko Instagrama?

1.) Opet otvorite postavke. To je ikonica sa oblikom zupčanika u gornjem desnom dijelu vašeg ekrana.

2.) Odaberite Find Facebook Friends opciju. Ovo bi se trebalo nalaziti odmah ispod Follow People stavke.

3.) Pritisnite OK na obavijesti za autorizaciju. Ova obavijest je tu samo kako vas podsjetila da Facebook ima ovlaštenje za pristup vašem Instagram profilu.

4.) Pregledajte rezultate. Trebali biste vidjeti stranicu sa [X broj] Friends on Instagram stavkom na vrhu vašeg ekrana. Ovdje možete pretraživati po rezultatima.

5.) Izaberite Follow opciju pored prijatelja kojeg želite pratiti. Na taj način ćete automatski pratiti svaki nezaštićeni profili ili zatražiti dozvolu ako je u pitanju privatni.

6.) Također možete odabrati Follow All opciju pored broja prijatelja na vrhu vašeg ekrana kako bi pratili sve Facebook prijatelje koji koriste Instagram.

Kako objavljivati slike na Facebook i Instagram profilima istovremeno?

1.) Otvorite Instagram aplikaciju ukoliko već nije otvorena. Za istovremeno objavljivanje morat ćete prenijeti ili uslikati sliku ili snimiti video.

2.) Dodatknite ikonicu kamere na dnu ekrana. Ovo će otvoriti Upload stavku gdje možete objaviti postojuće fotografije ili video zapise (ili napraviti nove).

3.) Pregledajte opcije objavljivanja na dnu ekrana. Postoji nekoliko na?ina na koje možete objavljivati slike ili video zapise na Instagram profil:

  • Opcija Library – ovdje birate postojeću fotografiju ili video iz vašeg albuma.
  • Opcija Photo – na ovaj način slikate preko Instagram aplikacije.
  • Opcija Video – na ovaj način snimate preko Instagram aplikacije.

4.) Uslikajte/snimite ili prenesite fotografiju ili video zapis. Kako bi sačinili fotografiju ili video, potrebno je da dotaknete okruglo dugme na dnu ekrana (dotaknete još jedan put kako bi se završilo snimanje).

Za prenošenje, potrebno je samo da označite fotografiju koju želite objaviti.

Možete pregledati vaš cijeli album fotografija i video zapisa unutar Instagram aplikacije.

5.) Uređivanje slike prije objavljivanja. Potrebno je da pritisnete Next u gornjem desnom uglu ekrana ukoliko prenosite sliku iz albuma:

Odaberite filter kako bi ga dodali na fotografiju ili video. Možete pregledati sve filtere listanjem liste lijevo ili desno.

Izaberite opciju Next opet kako bi nastavili dalje. Nakon ovoga možete dodati natpis na sliku/video ukoliko želite.

Dodirnite prekidač pored Facebook stavke. Ovo bi trebalo da se nalazi ispod Tag People opcije. Sa odabirom ovog prekidača se aktivira opcija istovremenog objavljivanja na Instagram i Facebook profile. Nakon ovoga će se pojaviti stranica koja će tražiti vaše odobrenje za objavljivanje na Facebooku.

6.) Odaberite Share opciju u gornjem desnom uglu vašeg ekrana. Tako ćete fotografiju ili video zapis objaviti istovremeno i na Facebook i na Instagram profilu.

Nadamo se da će vam ovaj vodič pomoći da naučite kako povezati Instagram profil sa Facebook profilom, a uz to i neke druge korisne opcije vezane za Instagram.

Možda vas zanima