back to top

iPhone aplikacije za praćenje fizičke aktivnosti

Kao korisnik Apple sata, vjerovatno ste svjesni potrebe da svakodnevno zatvarate prstenove aktivnosti.

Ali ako vaš način života nije previše aktivan, možda će vam trebati dodatna pomoć. I tada nam ove iPhone aplikacije za praćenje fizičke aktivnosti mogu biti od velike pomoći.

iPhone aplikacije za praćenje fizičke aktivnosti

Gentler Streak

Gentler Streak, odlična alternativa Apple Fitness+, pokriva širi spektar fitnes aktivnosti od ugrađene liste koju Apple nudi.

Sa više od stotinu vrsta vježbanja, možete zatvoriti svoje prstenove aktivnosti svaki dan isprobavajući nove mogućnosti vježbanja u rasponu od parkura i brdskog biciklizma do džogiranja u kolicima, pa čak i obavljanja svakodnevnih poslova!

Gentler Streak besprijekorno radi s Apple Health-om, pod uslovom da omogućite dijeljenje podataka s Appleom u njegovim postavkama. To je slučaj sa svakom aplikacijom na ovoj listi.

Aplikacija Gentler Streak pomaže vam da poboljšate svoju kondiciju bez pretreniranosti uvrštavanjem dana odmora i treninga za oporavak u svoj raspored fitnessa.

iphone aplikacije za praćenje fizičke aktivnosti
iPhone aplikacije za praćenje fizičke aktivnosti

Zova

Aplikacija za vježbanje Zova koristi sistem koji se naziva ZX5 kako bi ponudila preko 500 rutina i istezanja usredsređenih na tri tipa vježbanja: kardio znoj, snaga i oblikovanje te sagorijevač tijela.

Ne samo da se Zova integriše sa Apple Health-om, već ima i Appleove indikatore Heart Rate Zone u boji na svom zaslonu i na vašem iPhone-u i na Apple Watch-u.

Tokom vježbanja, ovi podaci pružaju stalni vizualni podsjetnik na potrebu da se poveća broj otkucaja srca i da se svaka akcija računa.

Sweat

Jedna od vodećih aplikacija za vježbanje za žene, Sweat pomaže ženama da sigurno vježbaju kod kuće ili u teretani.

Pronaći ćete posebne programe za trudnoću i post-trudnoće među širokim spektrom vježbi, časova i izazova.

Omogućite dijeljenje podataka sa Sweat u Apple Health-u i moći ćete snimiti detalje kao što su vaša aktivna energija, energija odmora i broj otkucaja srca iz vaših napora.

Zajedno sa savjetima o ishrani i Sweat zajednicom, ova aplikacija pruža obilje smjernica koje će vam pomoći da vodite aktivan život.

iphone aplikacije za praćenje fizičke aktivnosti
iPhone aplikacije za praćenje fizičke aktivnosti

Fitbod

Aplikacija za trening snage Fitbod koristi inovativni algoritam za kreiranje personaliziranog treninga koji će vam pomoći da ostvarite svoje fitnes ciljeve.

To znači ispunjavanje opsežnog upitnika prije nego što počnete, ali isplati se kada dobijete program koji znači da možete trenirati na nivou koji pomiče vaše granice, ali ne dovodi do povreda.

Kao dio podešavanja, bit ćete pozvani da sinkronizirate Fitbod s Apple Health-om, a Fitbod će pročitati vaš profil i koristiti vaše Apple Health informacije kako bi vam pomogao u informisanju vašeg plana vježbanja.

Kao posljedica toga, lista kategorija Health Access za Fitbod je iscrpna. Pobrinite se da uključite što je moguće više kategorija Health Access kako biste maksimalno iskoristili ovu aplikaciju.

Pedometer++

Hodanje je jedan od najboljih načina da zatvorite sva tri prstena za aktivnost, a ako nosite Apple Watch, već ćete imati odličan pedometar na zapešću. Apple Fitness otkriva da hodate i traži od vas da snimite tu činjenicu.

Međutim, možda ćete htjeti preuzeti aplikaciju posebno za mjerenje vaših koraka i praćenje vašeg napretka. Među najboljim aplikacijama za pedometar za iPhone je Pedometer++.

Ova jednostavna i efikasna aplikacija koristi svijetle boje i jasan ekran kako bi vam pružila odličnu sliku vašeg napretka, sa izazovima i značkama koje možete prikupiti.

U postavkama aplikacije odaberite spajanje podataka o kretanju samo sa vašeg iPhone-a ili pametnom satu i omogućite svoje podatke Health Access u svim kategorijama kako biste osigurali da dobijete dodatni kredit za penjanje stepenicama!

iphone aplikacije za praćenje fizičke aktivnosti
iPhone aplikacije za praćenje fizičke aktivnosti

Strava

Svoje šetnje možete snimiti i sa Stravom, zajedno sa gotovo svim drugim načinima vježbanja koje možete zamisliti.

Jedna od najpopularnijih aplikacija za praćenje vježbanja, Strava se sviđa svima, od početnika s najležernijim vježbanjem do profesionalnih sportaša.

Strava se povezuje s gotovo svim većim fitnes trackerima koji su trenutno na tržištu. Povezivanje vašeg Apple sata je jednostavno, a nakon što povežete Stravu s Apple Health-om, on će automatski poslati sve vaše aktivnosti na vaš Apple račun.

Nivo podijeljenih detalja je najsveobuhvatniji na ovoj listi, a ako se pretplatite, dobijate potpunu analitiku svojih aktivnosti.

Preporuka:

Možda vas zanima