back to top

Kako Napraviti Instagram Profil?

Zanima te kako napraviti Instagram profil na najjednostavniji način? Na pravom si mestu, nastavku donosimo devet koraka koji će potpuno odgovoriti na pitanje Kako Napraviti Instagram Profil.

Sa preko milijardu korisnika, Instagram je jedan od najpopularnijih kanala društvenih medija i ljudi mu se pridružuju i danas.

Dakle, ako ste počeli da osećate da propuštate mnogo toga što ne koristite ovu platformu, ne brinite, sve što treba da uradite je da sledite nekoliko jednostavnih koraka. 

U ovom tekstu naučićete kako da napravite Instagram profil, preko mobilnog telefona, besplatno je, lako i jednostavno i neće vam oduzeti mnogo vremena.

Kako napraviti instagram profil?

1. Korak: Otvorite Google Play Prodavnicu na vašem telefonu. Na iPhone uređajima ova se aplikacija naziva “App Store”. Potrebno je da preuzmete Instagram aplikaciju tako što ćete u pretraživaču upisati Instagram.

Na iOS i Android uređajima to možete uraditi tako što dodirnete znak lupe u vašoj aplikaciji i onda napišete ono šta želite pretraživati. Zartim, izaberite instagram aplikaciju u rezultatima i instalirajte je.  Kada se preuzimanje završi kliknite na Open (otvori).

2. Korak: Sledeće je da kliknete na “Create New Account.”

otvaranje instagram profila

3. Korak: U ovom koraku treba da odaberete Sign up with Phone or Email (Prijava preko broja mobilnog ili e-maila).

način otvaranja instagram profila

U ovom koraku treba da odaberete Sign up with Phone or Email (Prijava preko broja mobilnog ili e-maila). U ovom tekstu videćete postupak prijave putem e-maila, međutim moguće je odabrati i putem broja mobilnog.

Svakako odaberite ili e-mail adresu kojoj znate lozinku i imate pristup ili broj mobilnog koji aktivno koristite. Upišite e-mail i pritisnite Next (Dalje).

Ukoliko nemate email adresu, u našem tekstu Kako Napraviti Email Adresu možete da naučite kako da otvorite nalog na besplatnim email servisima.

4. Korak: Zatim dodajte ime koje želite da se prikazuje na profilu i pritisnite Next (Dalje).

popunjavanje podataka za pravljenje instagram profila

5. Korak: Odaberite lozinku (password) i pritisnite Next (Dalje).

Lozinku zapamtite, trebaće vam prilikom prijave na Instagram preko računara ili jednom kad promenite mobilni telefon.

kreiranje lozinke za instagram profil

6. Korak: U sledećem koraku dodajte detalje o svom rođendanu i kliknite na Next.

dodavanje datuma rođenja kako bi se napravio instagram profil

7. Korak: U ovom koraku odaberite da li želite pronaći na Instagramu osobe koje su vam Facebook prijatelji. Ukoliko želite, pritisnite Connect to Facebook, ukoliko ne želite, samo pritisnite Skip.

povezivanje facebook prijatelja sa instagramom

8. Korak: U sledećem koraku, možete dodati profilnu sliku pritiskom na Add a Photo (Dodaj fotografiju) ili jednostavno preskočite ovaj korak pritiskom na Skip (Preskoči). Profilnu fotografiju možete dodati i kasnije.

9. Korak: U poslednjem koraku, Odabir profila za Follow i obaveštenja, Instagram će vam u ovom trenutku ponuditi profile koje možete odmah pratiti i čije će vam se objave prikazivati u feedu. 

Sve što trebate da uradite je da kliknite na Follow (Prati), a ako ne želite ništa od ponuđebug opcija da pratite pritisnite Next (Dalje) u gornjem desnom delu ekrana. Na ekranu kao na prikazu, na ikoni kućice, ćete videti sve objave profila koje ćete pratiti (Follow).

Nakon kreiranja naloga, možete da izmenite podešavanja profila, da otpremite sliku profila i počnete da delite i pratite. Novi Instagram nalog može da vas poveže sa prijateljima, porodicom, pa čak i kolegama. 

Možete pokazati najbolje trenutke svog života drugima i videti najbolje stvari koje se dešavaju u njihovim životima. 

Štaviše, možete koristiti i da pokažete svoju kreativnost, svoju fotografiju, ples, pevanje ili bilo koje druge veštine koje imate i još mnogo toga. Osim toga, praćenje pravih stranica može vam pomoći da budete u toku sa različitim trendovima. 

Nadamo se da vam je ovaj tekst bio od koristi. Molimo da ga ocenite ispod i podelite sa prijateljima. Hvala.

PREPORUČUJEMO I OVE TEKSTOVE

www.kakonapraviti.rs

Možda vas zanima