back to top

Šta je Microsoft Copilot i kako ga koristiti? – Pitanje za bolje razumijevanje usluge Microsoft Copilot

Novi Microsoft alat – Copilot

Microsoft je prepoznao greške i nedostatke Bing Chata te je odlučio zamijeniti ga novim i unaprijeđenim alatom baziranim na vještačkoj inteligenciji – Copilot.

Radi se o poboljšanom alatu, baziranom na umjetnoj inteligenciji, pokretanom OpenAI GPT-4. Integriran je u različite Microsoft alate poput Windows operativnog sistema, Edge pretraživača i Microsoft 365. Besplatne funkcionalnosti mogu se nadograditi na „premium“ verziju za brže odgovore i integraciju s Office 365 alatima. Copilot se može smatrati Microsoftovom verzijom ChatGPT-a.

Za detalje posjetite službenu web stranicu.

Microsoft Copilot – Jedinstven u mnogim aspektima

Microsoft nudi besplatan pristup GPT-4, dok većina drugih usluga nudi samo GPT-3.5. Copilot je integriran u mnoge Microsoft usluge, čime je olakšano njegovo korištenje. Također, nudi različite dodatke kao što su Suno i Instacart.

 

Kako koristiti Copilot?

Microsoftov Copilot nije dostupan samo na jednom mjestu, već se može koristiti na više načina. Možete ga koristiti putem web stranice, bočne trake unutar Windows 11 sistema, Edge Internet pretraživača ili putem mobilne aplikacije. Također se može integrirati s Microsoft 365 za dodatne funkcionalnosti.

 

Mogućnosti korištenja Copilota

Copilot može odgovarati na razna pitanja, kreirati slike pomoću DALL-E 3, pomoći u planiranju putovanja, kuhanju i vježbanju, sažimati članke i web stranice te pružati dodatne funkcionalnosti unutar Microsoft 365.

Saznajte više o svim karakteristikama na službenoj web stranici.

Napisao: Alan Milić

šta je microsoft copilot i kako ga koristiti? - pitanje za bolje razumijevanje usluge microsoft copilot

Izvor: Microsoft

kopilot fitnes trener
Izvor: Microsoft

365 copilot

Izvor: ( pcchip.hr / NodeJS.rs )

Možda vas zanima